Funcția de consilier personal nu este remunerată, fiind una onorifică. „Președintele României l-a numit pe domnul Mihai Răzvan Ungureanu consilier personal, funcție onorifică neretribuită”, a confirmat pe Facebook purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Tatiana Niculescu Bran.
Prim-vicepreşedintele PNL Mihai Răzvan Ungureanu a fost unul dintre numele vehiculate pentru a face parte din echipa de consilieri a președintelui Klaus Iohannis.
La începutul lunii decembrie, circula informaţia conform căreia MRU urma să fie șeful Cancelariei prezidențiale. Întrebat dacă va prelua şefia Cancelariei prezidenţiale, Mihai Răzvan Ungureanu nu a confirmat, dar nici nu a infirmat la acea vreme.
„Nu confirm, dar nici nu infirm. Preşedintele Klaus Iohannis îşi va prezenta singur echipa. Voi fi aproape de el, indiferent de poziţia mea”, a spus Ungureanu.
Mihai Răzvan Ungureanu, posibil şef al Cancelariei prezidenţiale
Mihai Răzvan Ungureanu este prim-vicepreşedinte în noul PNL, format din fuziunea dintre PDL şi PNL şi a deţinut funcţiile de ministru de externe al României între anii 2004-2007, director al Serviciului de Informaţii Externe al României între anii 2007-2012 şi a fost prim-ministru al Guvernului României între 9 februarie 2012 şi 7 mai 2012.
În 2004, s-a înscris în Partidul Naţional Liberal, de unde a demisionat în 2007, când a devenit director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE). După această funcţie, Mihai Răzvan Ungureanu a fondat Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta, o organizaţie non-guvernamentală, care îşi propunea unirea tuturor forţelor de dreapta.
În septembrie 2012, Ungureanu s-a înscris în partidul Forţa Civică, unde a candidat la preşedinţia partidului. Mai apoi, a alipit partidul la Alianţa România Dreaptă (ARD), formată din PDL şi PNŢCD. După alegerile parlamentare din 2012, ARD s-a dizolvat. În martie 2013, Forţa Civică şi PNŢCD au reînfiinţat Alianţa Dreptate şi Adevăr.
După fuziunea PNL şi PDL, Mihai Răzvan Ungureanu a devenit prim-vicepreşedinte al noii formaţiuni. Mihai Răzvan Ungureanu este senator de Arad, din partea ARD, mandat obţinut, prin redistribuire, la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.
Până în momentul de faţă, Klaus Iohannis a numit în funcţie cinci consilieri prezidenţiali. Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, luni, 22 decembrie, Iohannis a semnat următoarele decrete: Decret pentru numirea lui Sorin-Dan Mihalache în funcţia de consilier prezidenţial; Decret pentru numirea lui Dan-Andrei Muraru în funcţia de consilier prezidenţial; Decret pentru numirea lui Cosmin-Ştefan Marinescu în funcţia de consilier prezidenţial; Decret pentru numirea Tatianei Niculescu Bran în funcţia de consilier prezidenţial; Decret pentru numirea lui Adrian-George Scutaru în funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională.
CITEŞTE ŞI VICTOR PONTA, la Cotroceni. Premierul s-a întâlnit din nou cu IOHANNIS. Ce au discutat cei doi