Mihai Trăistariu s-a făcut cel mai remarcat în 2006, când a reușit să iasă pe locul 4 la Eurovision, cu piesa „Tornero”. De atunci, a tot participat mulți ani la rând la selecția națională. Pe lângă muzică și afaceri, ceea ce nu știu mulți e că artistul e și actor. A absolvit, atât Facultatea de Matematică, la Iași, cât și Facultatea de Actorie, la Constanța. Cu toate că nu a profesat în domeniul actoriei, solistul a spus că a învățat o mulțime de lucruri de la profesorii lui din facultate și știe ce înseamnă un film de calitate bazat pe un scenariu bun.
Mihai Trăistariu a mărturisit că nu se uită la filme românești pentru că are o părere proastă despre ele, le consideră lipsite de valoare și cu „actori de duzină”.
„Eu am absolvit, nu numai Matematica, ci și Facultatea de Actorie, în Constanța, am avut și bursă de merit. Deci, contează asta, da? Acolo am învățat de la profesori să urmăresc filmele de calitate și cu un scenariu bun. Evit să văd filmele românești, am o părere proastă despre filmele românești, moderne, am văzut vreo două sau trei, mi s-a acrit, sunt cu actori de duzină, nu-mi plac, iar la telenovele nu mă uit, în niciun caz”, a declarat Mihai Trăistariu, în exclusivitate pentru Playtech.
În ceea ce privește filmele făcute de Codin Maticiuc și Liviu Vârciu, Mihai Trăistariu a spus că nu le-a văzut, dar că sunt genul de filme jucate și regizate prost, fără valoare și umor de calitate.
„La aceste două filme cu ei, nu mă uit, în niciun caz. Sunt pe lista neagră, la mine, sunt jucate și regizate prost. Nu au valoare, nici măcar umor n-au. Am văzut câteva secvențe, dar am auzit și de pe la prieteni păreri proaste. De ani de zile, nu mă mai uit la filmele românești, mă uit la cele străine și făcute ca lumea. Filmele românești, de duzină, sunt ca muzica proastă, cum sunt manelele în muzică”, a spus Mihai Trăistariu.
În timpul pandemiei, artistul viziona filme la cinema, dar acum preferă să le urmărească de acasă. „Am descoperit Netflixul, în pandemie, până atunci mergeam la cinema, la filme moderne, nu-mi mai plac de mult timp cele romantice, cu povești de adormit copiii, mă plictisesc. Îmi plac cele cu tehnologii ciudate, documentarele, dar nu despre istorie, nu-mi place trecutul, ci despre viitor, cu inteligența artificială, roboți și criogenie, Cosmos, călătorie în timp, genetică”, a mai precizat Mihai Trăistariu.