Mihai Tudose a refuzat nominalizarea la postul de comisar european: Marcel Ciolacu: „Victor Negrescu este una dintre opțiuni”

Europarlamentarul Mihai Tudose a refuzat să fie comisar european. Precizarea a fost făcută de premierul Marcel Ciolacu, care a și anunțat la ce alt nume se gândește PSD în acest sens.
Filip Stan
31 iul. 2024, 13:06
Mihai Tudose a refuzat nominalizarea la postul de comisar european: Marcel Ciolacu:
Mihai Tudose anticipează un scor spectaculos al coaliţiei PSD-PNL în alegeri. "Aşa vom câştiga ţara"

Mihai Tudose nu vrea să fie comisar european. Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre numirea comisarului european, că posturile se negociază întâi în interiorul famililor europene şi că urmeaxă să aibă discuţii şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Premierul a anunţat că europarlamentarul PSD Mihai Tudose nu doreşte să meargă comisar, arătând că a avut o discuţie cu acesta, şi a zis că vrea să rămână alături de echipă. ”Cu alte cuvinte m-a refuzat”, a mai spus premierul. Despre Victor Negrescu, Marcel Ciolacu a arătat că este o variantă de comisar.

EXCLUSIV Marcel Ciolacu este categoric în legătură cu comisarul european: „Fără supărare, nu l-aş nominaliza pe Klaus Iohannis”

„Colegul nostru Mihai Tudose nu dorește să meargă comisar. A zis că vrea să rămână cu echipa. Dacă ești comisar, nu mai poți să faci politică. El a decis să rămână în echipa pe care o formăm. Cu alte cuvinte: am fost refuzat. Victor Negrescu este una dintre opțiuni”, a spus Ciolacu, la o conferință de presă.

„În perioada următoare urmează să avem discuții cu doamna Ursula. Scrisoarea e adresată președintelui României. Cum e și normal scrisoarea a fost direcționată către premier. Posturile se negociază în familiile europene. Prima opțiune este dacă fostul comisar îl mai menținem, lucru decis – nu-l mai menținem. Urmează să avem discuții”, a mai spus Ciolacu.

30 august este data limită până la care fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să nominalizeze câte doi candidaţi pentru postul de comisar european în viitorul Executiv comunitar.

Reconfirmată pentru al doilea mandat de preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a precizat, într-o scrisoare, că doreşte ca fiecare ţară să propună un bărbat şi o femeie pentru a ocupa funcţia de comisar european care revine statului respectiv, relatează Rador Radio România.

EXCLUSIV. Marcel Ciolacu, interviu-eveniment cu Victor Ciutacu. Ce a spus premierul despre candidatul PSD la prezidenţiale: „Eu sunt ferm convins că voi avea contracandidaţi”

Fiecare stat al Uniunii Europene are câte un membru în Colegiul comisarilor europeni, care formează conducerea politică a Executivului de la Bruxelles pentru cei cinci ani de mandat.

Obiectivul este ca, în Colegiul comisarilor, să existe paritate între bărbaţi şi femei, a subliniat Ursula von der Leyen.

Politiciana germană a explicat că singura excepţie este atunci când un comisar în exerciţiu rămâne şi în viitorul Executiv. Mai mulţi comisari europeni ar dori să rămână şi în următoarea Comisie: de pildă, grecul Margaritis Schinas, belgianul Didier Reynders sau olandezul Wopke Hoekstra. Acesta din urmă este susţinut oficial de Guvernul olandez. În unele ţări, precum Belgia şi Franţa, situaţia este complicată de absenţa unui guvern cu atribuţii depline.

Ursula von der Leyen doreşte să înceapă interviurile cu candidaţii chiar de la jumătatea lunii august. Fiecare dintre candidaţii selecţionaţi va fi audiat de comisiile de specialitate ale Parlamentului European, după care întreaga Comisie va trebui să obţină votul eurodeputaţilor.

Spynews
La ce oră are loc finala de la 100 de metri liber, unde David Popovici vrea un nou aur olimpic. Programul complet al zilei de 31 iulie
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Ce au pățit două turiste în Munții Făgăraș. Au mers cu cortul și au trăit un adevărat șoc: ”Un fel de tentativă de omor”
Capital.ro
Răsturnare totală de situație în cazul UDREA. E nevinovată. A apărut dovada
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
Atenție! Cum va trebui să folosiți CNP-ul fiscal
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
Drama care i-a marcat viața lui Andrei Stoica. Totul s-a schimbat din acel moment! Campionul, declarații emoționante la Star matinal e pe val: ”Plângeam în fiecare seară” | VIDEO
Spynews
Cătălin Bordea a oferit prima reacție în războiul dintre fosta soție, Livia, și prietenii săi: „Au fost lezați”
Evz.ro
Ce a putut să spună Victor Ponta. A bătut-o pe Șoșoacă
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Nuntă cu 1.200 de invitați în Maramureș! Cum au reacționat internauții după ce evenimentul a ajuns viral pe TikTok: „Am zis că e filmare de la Beach Please”
Capital.ro
UE a dat ordin. România va impune interdicție. Românii care au interzis în tren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Premierul Marcel Ciolacu despre numirea comisarului european: Discuții cu Ursula von der Leyen și negocieri interne
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?