„Lucrurile nu au mers foarte bine în ultimii ani, din punct de vedere al veniturile, al nivelului de trai, pentru că ne-au lovit consecutiv câteva crize mari. (…) S-a acumulat niște presiuni pe populație. La fel de adevărat este că sindicaliștii știu că noi, PSD, mereu am fost deschiși la acest tip de negocieri și au venit la Guvern să-și strige păsurile. Eu am văzut lista cu cele 76 de revendicări ale agricultorilor. Unele dintre ele întemeiate, altele nu chiar. Noi vorbim acum de cele întemeiate, nu „șopârle” băgate acolo care nu au nicio legătură cu realitatea. Din ce am vorbit cu primul ministru, din ce știu de la colegii mei din Guvern, lucrurile sunt pe cale de a fi încheiate. Și în ședința (n.red de Guvern) s-au luat niște decizii și eu cred că într-o săptămână, două lucrurile se potolesc”, a spus Mihai Tudose.
Mihai Tudose a comentat joi şi semnalul de alarmă tras de Klaus Iohannis privind curentul extremist din România, în contextul alegerilor din acest an.
„Este, de ce să ne ascundem?! Trebuie să ne ținem cont de interesul României și să ne fim credibili, fiindcă, după opinia mea, cea mai mare problemă a României și a Europei este lipsa de încredere. A început să dispară încrederea în structurile care guvernează Europa, care guvernează statele”, a spus Tudose, la Antena 3.
„Este, de ce să ne ascundem?! Trebuie să ne ținem cont de interesul României și să ne fim credibili, fiindcă, după opinia mea, cea mai mare problemă a României și a Europei este lipsa de încredere. A început să dispară încrederea în structurile care guvernează Europa, care guvernează statele”, a spus Tudose.
Întrebat din vina cui, Mihai Tudose a replicat: „Din vina noastră, poftim, ca să găsim un vinovat! Este o vină colectivă”.
Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați în România, că toate alegerile din acest an vor trebui să reflecte maturitatea noastră democratică. „Vom rămâne vigilenți în fața curentelor extremiste și nu vom permite afectarea sistemului nostru de valori”, a subliniat președintele.
Mihai Tudose nu crede în comasarea alegerilor: „Cine a mai făcut ghiduşii de genul, nu prea i-a ieşit”
Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a ținut să clarifice şi problema comasării alegerilor din România.
„Sunt două scrutine care nu pot fi mutate, europarlamentarele și parlamentarele. Comasarea celorlalte poate avea o componentă bună. Ideea nu a fost pusă pe masă oficial, poate se va discuta în coaliție. Apoi partidele vor discutate în interior.
Partea proastă e că amesteci locale cu europarlamentare, de exemplu. Coaliția va lua cea mai bună decizie în privința comasării alegerilor.
Sunt puncte bune, puncte slabe. Discuția ar fi dacă se favorizează România. Cine a mai făcut ghidușii de genul, nu prea i-a ieșit”, a spus Tudose.
Mihai Tudose nu consideră aderarea României la Schengen, în condiţiile actuale, este neapărat un câştig
„Pfff…este un pahar jumate gol, jumate plin! Eu l-aș vedea pe jumătate plin. Trebuia să fie mai de mult, trebuia să fie plin, trebuia să fi băut din el deja, dar uite că tot PSD a reușit să facă cumva primul pas către Schengen”, a spus Mihai Tudose.