Mihai Tudose amenință PNL: ”Comportamentul din ultimul timp nu mă face foarte optimist în ceea ce privește relația de încredere”

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose a declarat miercuri, la sediul partidului, că deși nu este optimist în privința relației cu PNL, nu crede că se va rupe coaliția de guvernare până la alegerile parlamentare din decembrie.
Filip Stan
03 iul. 2024, 15:03
Mihai Tudose amenință PNL: ”Comportamentul din ultimul timp nu mă face foarte optimist în ceea ce privește relația de încredere”

Întrebat dacă mai există o relație de încredere cu PNL, după ce liberalii s-au răzgândit cu data alegerilor prezidențiale, Tudose a spus că, deși încrederea s-a erodat, ar trebui ca partenerii politici să se concentreze pe guvernare.

„Eu cred că ședința de mâine a coaliției va trebui să aibă ca scop problemele guvernamentale. Din punct de vedere al deciziilor politice comune, comportamentul din ultimul timp nu mă face foarte optimist în ceea ce privește relația de încredere.

Când nu ai două vorbe la un loc pe diverse subiecte, iar anul ăsta au fost multe, de ce să nu ne certăm? Asta e viața, face fiecare ce vrea, cum vrea…. Eu cred că viitorul cel mai bine se va vedea după alegerile generale din decembrie, atunci vedem ce spune poporul. Eu nu cred că se rupe guvernarea acum, în ultimele luni, nu o să se rupă acum sau sper să nu se rupă, pentru că vorbim de guvernare. Relația politică e altceva”, a declarat Tudose.

În replică, Raluca Turcan a scris un mesaj pe pagina sa de socializare, apreciind că era clar că alegerile se vor desfășura la termen, astfel că această temă a provocat prea multe discuții.

Citește și: Sorin Grindeanu anunță că Valea Oltului se închide timp de o lună: „Nu există alte variante”. Se închide două luni şi Podul Prieteniei!

„Ne îndreptăm spre un deznodământ previzibil al temei privind data alegerilor prezidenţiale. Agitaţia din jurul acestui subiect ar fi fost demnă de o cauză mai bună sau poate de o temă mai apropiată de agenda oamenilor. Adevărul este că alegerile prezidenţiale nu se puteau desfăşura altfel decât la termen, lucru care sunt convinsă că o să reiasă şi după şedinţa coaliţiei de joi. Mi-ar fi plăcut să discutăm mai mult în această perioadă despre majorarea salariului minim de la 1 iulie”, scrie pe Facebook Raluca Turcan.

Ea afirmă că „trebuie subliniat că aceasta a avut loc prin solicitarea Partidului Naţional Liberal ca 300 de lei din majorarea de 400 de lei să fie neimpozabili, pentru a nu afecta companiile româneşti”.

„Reamintesc că majorarea salariului minim a fost una din preocupările mele ca ministru al Muncii: în octombrie 2021 am promovat, în guvernul din care făceam parte, majorarea acestui salariu cu 11% în valoare netă. În ceea ce priveşte PNL, vom strânge rândurile şi sunt convinsă că buna tradiţie ca România să aibă un preşedinte de dreapta va fi menţinută şi pentru următorii 10 ani. Potrivit sondajelor de opinie, peste 50% din români vor un preşedinte de dreapta şi doar puţin peste 20% ar prefera un preşedinte de stânga. PNL este singurul partid cu adevărat de dreapta din România, o demonstrează şi lunga sa istorie, aşa că avem datoria şi obligaţia să intrăm în campanie cu cel mai bun candidat şi cu cea mai bună campanie”, încheie Turcan.

Citește și: Mihai Tudose îi acuză pe liberali de „ţopăială-răzgândeală” după ce PNL nu mai vrea alegeri în septembrie: „Ei au vrut în septembrie, au decizie ştampilată şi semnată de Ciucă”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Cinci zodii au parte de schimbări radicale și noroc major. Din 15 iulie primesc tot ce își doresc, bogății, relații noi și succes garantat
Capital.ro
Rusia a luat decizia astăzi, 3 Iulie. Au suspendat totul. Anunțul venit de la Kremlin
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Când intră banii în luna iulie
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Un nou tip de locuri de muncă. Aplicația care a revoluționat piața
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat
Capital.ro
Maghiarii ne salvează. Moment ISTORIC. Ajutor nesperat din partea Ungariei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Iulian Fota: „Creșterea extremismului este alimentată de crizele recente și de distanțarea elitelor politice”
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?