Mihai Tudose demolează inițiativa lui Klaus Iohannis dedicată învățământului: ”Marele proiect România Educată nu are nimic de a face cu educația”

Președintele Consiliului Național al PSD, Mihai Tudose, a criticat în termeni duri proiectul ”România Educată”, inițiat de Klaus Iohannis. ”Marele proiect România Educată nu are nimic de a face cu educația, în sensul de educație, ci doar au mai făcut 10.000 de structuri în sistemul de învățământ”, a spus Tudose.
Irina Dumitrescu
17 oct. 2024, 17:11
Mihai Tudose demolează inițiativa lui Klaus Iohannis dedicată învățământului: ”Marele proiect România Educată nu are nimic de a face cu educația”

Mihai Tudose consideră că proiectul ”România Educată” nu doar s-a dovedit inutil, ci a aglomerat și mai mult structura sistemului de învățământ autohton. ”Marele proiect România Educată nu are nimic de a face cu educația, în sensul de educație, ci doar au mai făcut 10.000 de structuri în sistemul de învățământ. Eu am sperat într-un concept integrat frumos, care să țină cont și de cei șapte ani de acasă și de partea punitivă la educație”, a spus el, în emisiunea TATULICI LA FANAT1K, difuzată de fanatik.ro.

În aceeași emisiune, președintele Consiliului Național al PSD a vorbit, pe de altă parte, despre puterea exemplului, care nu poate fi funcțională peste noapte dacă implică un singur om. Tudose a explicat că într-o țară cu 20 de milioane de locuitori, un singur om nu poate schimba lucrurile într-o singură zi, pentru că ”nu îl ascultă nimeni”. ”Continuăm să aruncăm gunoiul pe stradă (…) Vedem toată ziua la televizor cetățeni revoltați că e mizerie la ei la bloc. La ei la bloc e un metru de gunoaie sub geam, eu mă îndoiesc că au venit elvețienii să arunce gunoiul acolo. L-au aruncat ei, de sus, și acum e de vină cineva că nu a venit să îl ia de acolo, containerul fiind 20 de metri mai încolo, efectiv gol”, a explicat Tudose.

Liderul social-democrat a mai spus, în același context, că autoritățile trebuie să găsească o soluție prin care să-i convingă pe oameni să renunțe la acest obicei. ”Trebuie să găsim o modalitate să îi convingem să nu mai facă. Domnule, dai amenzi, dar haideți să pornim și de la noi, să pornească de la toată lumea”, a spus el.

Citește și CTP a dezvăluit cu cine va vota în turul II la prezidenţiale, surpriză totală: „Îl voi vota pe Marcel Ciolacu pentru că totuși Ciolacu are, în spate, cel mai mare partid din România”

Potrivit lui Mihai Tudose, succesul în astfel de situații depinde de lucrul în echipă. ”Dacă numai noi doi păstrăm curățenia, nu am făcut nimic. La un moment dat, te lași, că ți se pare inutil demersul”, a explicat social-democratul.

Președintele Consiliului Național al PSD a mai spus, apropo de lucrul în echipă, că România a avut parte, de-a lungul timpului, de unele guvernări care au fost mai bune decât altele. ”Câteodată, suntem ca melcul acela din celebra poveste de matematică, problema cu melcul care face trei metri ziua în sus și un metru noaptea în jos. La noi face, din când în când, un metru în sus și, din când în când, un metru în jos”, a punctat Mihai Tudose.

Proiectul național ”România Educată”, inițiat de Klaus Iohannis, era ”menit să susțină reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazate pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate”. Se dorea, prin acest proiect, ca educația ”să dobândească o fundație solidă și predictibilă”.

Citește și Câți bani s-au strâns cu prilejul pelerinajului la racla Sfintei Cuvioase Parascheva din donațiile credincioșilor. Care este destinația banilor. Preot: „Ajung tot la oameni sub o formă sau alta”

DailyBusiness
Ai planuri de Crăciun și Revelion? Iată oficial cum va fi vremea
Spynews
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Bzi.ro
Mario Fresh o înșela pe Alexia Eram? Ce a putut face artistul
Fanatik.ro
Cum să prepari o supă de pui limpede? Trucul cu albușul de ou cunoscut de puține gospodine
Capital.ro
Adevărul despre Elena Udrea. Adrian Alexandrov rupe tăcerea: Puțină lume o cunoaște...
Playtech.ro
Doamne, cât de bine poate să arate Cher la 78 de ani! A ȘOCAT pe toată lumea, e SUPERBĂ
DailyBusiness
Încep plățile pentru români! Sunt în joc 500 de milioane de euro
Adevarul
Cauzele suspendării fondurilor europene pentru România pe înțelesul tuturor. Expert: Gata cu sinecurile din companiile de stat!
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
EXCLUSIV! Primele declarații ale lui Babs, după ce Dorian Popa a fost surprins de paparazzii Spynews.ro cu noua iubită!
Spynews
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Evz.ro
Sistemul medical din România, în alertă. A apărut boala care omoară în 48 de ore
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Legea pensiilor din România a ajuns în Parlamentul European. Cine sunt românii ale căror pensii vor putea fi din nou recalculate
Cancan.ro
Copiii milionarului Adrian Marțian au fost găsiți! Ireal unde se aflau cei 3 frați în tot acest timp
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Doliu în televiziunea din România. Marele actor a părăsit scena. Ne-a făcut pe toți să râdem
StirileBZI
Cine va primi ajutorul de încălzire în 2024: Ce condiții trebuie să îndepliniți
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...
substantial.ro
Primele tronsoane din Autostrada Sibiu-Pitești și Drumul Expres Craiova-Pitești se deschid circulației
MediaFlux
SONDAJUL care arată CLAR CÂȘTIGĂTORUL alegerilor PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Pesta ovină ne-a prins iar cu temele nefăcute. Ce lecții învață România după eradicarea virusului care a decimat sute de mii de oi și capre