Mihai Tudose, despre coaliţie: „Ţara e în picioare. Încă! Nu ne-am luat din dragoste”. Ce spune de candidatul PSD la Cotroceni şi majorarea pensiilor

Mihai Tudose a fost întrebat, sâmbătă, la Prima TV, cum crede că funcţionează această coaliţie de guvernare şi cine ar trebui să candideze la alegerile prezidenţiale.
Filip Stan
17 sept. 2022, 15:53
Mihai Tudose, despre coaliţie:

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose consideră că actuala coaliţie de guvernare funcţionează bine şi că nu se înţelege doar pe câteva lucruri, precizând că “ţara este în picioare, încă”. El a afirmat, sâmbătă, la Prima Tv, că PSD şi PNL nu “s-au luat din dragoste”, ci din interesul de a nu lăsa ţara în acea criză şi cu perspectiva unor alegeri anticipate.

Mihai Tudose a fost întrebat, sâmbătă, la Prima TV, cum crede că funcţionează această coaliţie de guvernare.  “Cu câteva excepţii, că nu ne înţelegem pe câteva chestii, în rest bine. Totuşi ţara e în picioare. Încă”, a afirmat Tudose.

Şa remarca potrivit căreia se vede un război prin presă între PSD şi PNL. fostul premier a răspuns: “Nu ne-am luat din dragoste. Ne-am luat din interesul de a nu lăsa ţara în acea criză, băgată în alegeri anticipate, haos şi aşa mai departe. Dar nu poate să spună nimeni că, gata, ne-am uniformizat doctrinele, toţi vrem la fel. Noi vrem lumea să o ducă mai bine, însă nu putem fi neapărat o ţară foarte fericită cu nişte oameni foarte trişti, care să înceapă să nu aibă bani de medicamente, de plătit facturile de mâncare. Vrem să crească pensiile, vrem să crească salariile şi se poate. Doctrina liberală zice să se descurce, piaţa se reglează, vor creşte ele singure. Nu o să crească nicio pensie singură. O să-mi spuneţi iar, sunteţi nişte comunişti, am înţeles, asta este discuţia în Parlamentul European şi la nivel de comisii,  este salariul minim european. Şi ăştia sunt comunişti. Lucrurile au luat-o razna la noi cu arătatul ăsta cu degetul”, a transmis Mihai Tudose.

Mihai Tudose critică UE: „A gestionat prost crizele. A fost ca şi cum un medic îţi dă pastila când trebuia sa te opereze şi te operează când tu deja ai murit”
Mihai Tudose despre majorarea pensiilor

El s-a referit şi la posibilitatea măririi pensiilor. “Ministrul de Finanţe PSD şi cu ministrul Muncii, PSD au făcut analiză şi pe datele de astăzi, 10% suportă bugetul de stat. Legea ne obliga să mărim cu 5,7%, inflaţia de anul trecut. Am zis măcar 10. Inflaţia este la 15%, dar global, poate nu ştiu, s-a scumpit şi yachtul, lumea nu îşi cumpără yacht sau ăla care îşi cumpără yacht nu are nicio problemă cu creşterea preţurilor. Vorbim de creşterea preţurilor pe pe coşul zilnic, inflaţia pe coşul zilnic, cartofi, ulei. Acolo nu e de 15%, e un pic mai puţin, 10% e un început. Partenerii noştri de la Partidul Naţional Liberal vor mai mult? Este în regulă. Este decizia primului ministru, poate găsim soluţii să facem 20 la sută, nu avem nicio problemă, noi dorim chestia asta. Dar până una alta, noi am identificat 10%, ei nu vor deloc. După ce a ieşit Rareş Bogdan cu 16% a venit premierul şi…. Banii în buget poţi să îi iei şi din altă parte, dar asta nu înseamnă că trebuie să tăiem complet investiţiile, să nu mai facem PNRR-ul, să oprim tot în ţară.  Trebuie să găsim un echilibru”, a explicat fostul premier.

Tudose: Toţi membrii de partid trebuie să se regăsească în candidatul PSD la prezidenţiale, fiindcă suportul pe care îl oferă se manifestă şi în campanie/ Degeaba stabilim că cel mai bun e Gigi, dacă membrii de partid nu îl vor

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose susţine că toţi membrii social-democraţi trebuie să se regăsească în candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, deoarece suportul pe care aceştia îl oferă se manifestă şi în campania electorală. El a precizat că degeaba partidul stabileşte un candidat dacă acesta nu este dorit şi de membrii de partid.

Mihai Tudose insistă cu demisia lui Virgil Popescu: „Trebuia să plece demult!”

Mihai Tudose a fost întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic, cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din 2024. “Eu mă bucur foarte mult că dezbaterea e foarte intensă pe media, în special. Preocupările noastre deocamdată sunt altele. Tot ce am vorbit în prima parte a emisiunii, credeţi-mă, este primordial. În al doilea rând, până la alegerile prezidenţiale mai sunt doi ani. În politica din România, din anii 90 până în 2000, într-adevăr, doi ani… Acum dacă vedeţi viteza cu care se schimbă lucrurile, gândiţi-vă numai la câte guverne am avut în ultimii ani, câţi lideri politici s-au succedat în ultimii ani. Doi ani e o istorie lungă”, a afirmat Mihai Tudose.

El a precizat că nu mai este obligatoriu ca preşedintele PSD să fie şi candidatul la alegerile prezidenţiale şi toţi membrii social-democraţi trebuie să se regăseasc în respectivul candidat.

“Marcel Ciolacu a spus-o foarte clar şi toţi am fost de acord cu lucrul acesta. Nu mai este obligatoriu ca preşedintele partidului să fie automat candidatul la preşedinţie. Candidatul poate să fie şi din linia a doua, a treia sau non-PSD, afiliat, apropiat este altceva, nu un adversar al PSD-ului, îl susţinem noi. Modalitatea de desemnare să fie o chestie foarte democratică, un proces foarte democratic, în care toţi membrii de partid să se regăsească în acel candidat, să îl voteze, să îl aleagă, fiindcă ataşamentul acesta sau suportul pe care îl oferă să se manifeste şi apoi şi în campanie. Degeaba stabilim noi doi că cel mai bun e Gigi, dacă membrii de partid spun ”L-au găsit ăştia pe Gigi, dar mie nu îmi place”. Nu am făcut nimic”, a explicat europarlamentarul PSD.

Când i s-a amintit membrii PSD au ales-o şi pe Viorica Dăncilă candidat la alegerile prezidenţiale, Mihai Tudese a declarat: “Atunci, cu Viorica Dăncilă a fost o altă discuţie, ştiţi foarte bine contextul. Era premier, încă funcţiona chestia că preşedintele partidului, el e racheta, se duce. Aţi văzut ce am făcut cu ultimele trei rachete. Hai să vedem, poate ne iese şi altfel”, a declarat europarlamentarul.

Întrebat dacă nu îl vede pe Marcel Ciolacu favorit, Mihai Tudose a răspuns: “Nu am spus că nu e bun sau nu, am spus că nu mai e obligatoriu, că poate fi şi altcineva, că va fi ales de către toţi membri, desemnat de membrii”.

El a mai fost întrebat dacă Mircea Geoană ar fi acceptat de PSD să fie candidatul partidului la alegerile prezidenţiale după înfrângerea din 2009.

“Prima condiţie pe care trebuie să o îndeplinească un candidat e să vrea el, că dragoste cu sila nu merge.  După ce se autonominalizează cei care îşi doresc, începem acel proces de selecţie, de dezbateri în cadrul organizaţiilor, public, că degeaba ne place nouă, dacă nu îl votează lumea. Aici mai trebuie să avem două componente. Poţi avea un candidat foarte bun care să câştige, să nu mai aibă calităţile necesare pentru a fi un preşedinte sau poţi să fii un tip care e foarte bun preşedinte, un tip, un om, o doamnă, să fie foarte bun preşedinte, dar să nu câştige. Nu iese”, a precizat Tudose.

Europarlamentarul PSD a fost întrebat ce ar trebui să facă cel care va fi desemnat din partea social-democraţilor candidat pentru a câştiga alegerile.

“Daţi-mi voie să vă spunem asta după ce câştigăm, ce am făcut ca să câştigăm”, a replicat Tudose. El nu crede în varianta unui candidat comun PSD – PNL la alegerile prezidenţiale.

“Noua guvernare se va stabili în funcţie de procentele câştigate în alegeri. Dacă unul dintre partide are 50 la sută, o face el, dacă un partid are mai puţin de 50%, dar ceilalţi îl susţin, că există şi guvernare minoritară, susţinere parlamentară sau se va face o alianţa. Să vedem ce iese în alegeri. Dar eu nu cred în varianta unui candidat comun”, a explicat Mihai Tudose.

El nu crede nici în liste comune alegerile parlamentare pentru PSD şi PNL. “PNL  are o doctrină, noi avem o doctrină. Suntem la guvernare pentru ţară, dar în campanii este altceva. Suntem amândoi pe listă, dumneavoastră de la PNL, eu de la PSD, eu vreau să cresc pensiile, dumneavoastră nu vreţi. Se rupe ştampila pe noi”, a afirmat Tudose la Prima TV.

Întrebat cum va face PSD campanie electorală în 2024, având aliat PNL-ul, Mihai Tudose a răspuns: “Foarte simplu, eu spun ce vreau să fac, dumneavoastră spuneţi ce vreţi să faceţi dumneavoastră. Alegătorul votează cu unul dintre noi. Ăla care câştigă stabileşte că are muzica”.

Tudose crede că nu se va rupe coaliţia guvernamentală până la alegerile din 2024, iar rotativa guvernamentală va avea loc.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Interzis pentru proprietarii de apartamente. Cei care stau la bloc trebuie să le desființeze
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Tot mai multe spargeri de mașini în Grecia. Ce faci dacă rămâi fără acte
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care au luat permisul de conducere. Trebuie să-l ai pe mașină timp de 12 luni
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Fraudă uriașă de peste 120 milioane de dolari în criptomonede investigată în România
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!