Măsurile luate de alte ţări ar trebui adaptate la situaţia României, a transmis Tudose.
„Nu putem acuza pe nimeni de faptul că această pandemie îşi face damblaua. Ceea ce nu se întâmplă la noi, dar se întâmplă în alte părţi, e cum îndulcim situaţia. Noi dăm nişte exemple, luăm ce ne place, de unde ne place.
Europa a ajuns la concluzia că şcoala online nu e şcoală. Aici e o problemă majoră. M-aţi auzit pe mine în martie, aprilie, să spun că Guvernul nu face nimic? La început ne-au luat pe nepregătite, am avut lockdown. Promisiunile erau că în timpul lockdownului cumpără paturi, măşti. Dar acum hai să nu blocăm ţara. Şcoala online au considerat toţi că e o tâmpenie”, a declarat fostul premier.
Mihai Tudose a scos în evidenţă o altă situaţie gestionată greşit de Guvern: echipamentele puse la dispoziţie pentru elevi şi profesori în vederea desfăşurării cursurilor online. Pe lângă faptul că nu toţi elevii şi-au primit tabletele, profesorii au nevoie, la rândul lor, de dispozitive performante, punctează Tudose.
„Monica Anisie a anunţat de tabletele pentru elevi. Şi profesorii trebuie să fie dotaţi cu cele mai performante dispozitive. Mai mult de jumătate dintre profesori nu au cum să predea online. Au primit tablete câţiva elevi. Dar profesorii ce fac?”.
Mihai Tudose mai spune că „după alegeri va fi jale. Închid ăştia tot”.
„Am tot auzit că închidem pieţele. Măsurile astea adoptate pe model universal trebuie adaptate la interesele românilor.
Nu e piaţă unde să nu îţi ia curentul dinţii din gură. Dar dacă te duci la supermarket e bine. Spunea un liberal că la supermarket e aer condiţionat şi e bine. Acum câteva luni spuseseră să se închidă toate aerele condiţionate ca să nu fie risc de infectare.
Au zis că închid pieţe că se plăteşte cu cash. Dar dacă mutăm tarabele în aer liber nu se mai plăteşte cu cash? Îţi faci cruce. Sunt haotici”.