Mihai Tudose, despre limitarea plăților cash: „Nu mă obliga să îmi iau o pâine cu card”

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a declarat miercuri, despre limitarea plăților cash, că el vrea să fie propriul lui arbitru.
Filip Stan
18 oct. 2023, 22:31
Mihai Tudose, despre limitarea plăților cash:

Mihai Tudose spune că actualul ministru de Finanţe, Marcel Boloș, cât şi cel precedent, Adrian Câciu, au fost nevoiţi să gestioneze o situaţie dezastruoasă, lăsată de „nişte accidente” care „au cântat, au dansat, au făcut praf economia, sub umbrela că e pandemie, că a început războiul”.

Europarlamentarul PSD a fost întrebat cum se poziționează în discuţia despre limitarea cash-ului, în contextul în care atunci când era premier afirmase că nu are card.

„Lăsaţi-mă să fiu propriul meu arbitru, nu mă obliga să îmi iau o pâine cu card”, a a declarat Mihai Tudose la Prima News.

El a mai spus că o parte din ceea ce a spus atunci când era premier este valabil şi astăzi.

„Eu muncesc pentru 100 de lei, celebra sută a domnului Ciolacu. Domnule, lasă-mă să fie toată suta aia a mea, nu mă obliga ca din suta aia, de fiecare dată când îmi iau o pâine, să dau pe la bancă, pentru că nu este gratuit, banca îmi ia un comision”, a afirmat Tudose, precizând că în momentul în care el se duce să îşi ia un pachet de ţigări, fiind unul din produsele cu preţul fix, de multe ori, comisionul pentru POS depăşeşte adaosul comercial pe care poate să îl pună comerciantul.

Mihai Tudose nu crede în șansele lui Mircea Geoană de a deveni noul președinte al României: „Dacă pomeniți în lumea reală de funcția lui în NATO se oprește câinele din lătrat”

Eurodeputatul PSD a mai spus că „este o falsă temă, preluată de AUR, acum, că se interzice cash-ul, că ne digitalizăm, cipuri, numărul diavolului”.

„O luăm de la capăt cu toate nebuniile. Sunt de acord, asta e, şi eu am card, asta e viaţa acum, fac plăţi electronice, toate facturile le fac electronic, dar este opţiunea mea. Nu mă obligaţi să fac asta împotriva voinţei mele, domnule, că trebuie să trec pe la bancă ca să pot să trăiesc”, a spus Mihai Tudose, el precizând că nu poţi de exemplu să te duci să cumperi Palatul Peleş cu cash sau o maşină şi că sunt nişte limite în toată lumea.

„Sunt de acord, pentru că de aici începe evaziunea fiscală, banii la negru. E un argument bun”, a menţionat Tudose.

Întrebat dacă este de acord cu limita de 5.000 de lei pentru tranzacţiile cash, Tudose a răspuns: „Sunt de acord că nu poţi să te duci să cumperi o maşină, o casă, cu cash. Pe de altă parte, vreau să pot să mă duc să îmi cumpăr o bucată de teren la ţară. Ghice, ce? Vânzătorul nu are cont? Ce facem? Îl oblig pe ăla să îşi facă cont? Nu poţi să interzici cash-ul total. Care este pragul, că e 2.000, că e 5.000, este altă discuţie”, a explicat Tudose.

„Au cântat, au dansat, au făcut praf economia”
Europarlamentarul PSD a ţinut să precizeze că nu are ce să îi reproşeze ministrului Marcel Boloş pentru modul în care a gestionat acest subiect şi că atât actualul ministru de Finanţe, cât şi cel precedent, Adrian Câciu, au fost nevoiţi să gestioneze o situaţie dezastruoasă, lăsată de „nişte accidente”, el nominalizându-i pe Ludovic Orban, Florin Cîţu și Dan Vîlceanu.

„Au cântat, au dansat, au făcut praf economia, sub umbrela că e pandemie, că a început războiul (..) au tocat zeci de miliarde, au făcut împrumuturi, au făcut praf sistemul”, a spus Tudose.

„PNL a avut şefia ANAF şi noi am avut şefia Ministerului de Finanţe. Când au făcut bugetul (..) ăla vine şi spune: eu aduc 100 de lei (..). S-a dovedit că suma aia, 100, pe care o aducea ANAF-ul, nu prea a fost sută, nu a fost nici 10 lei, a fost un dezastru cu acte”, a spus Mihai Tudose.

„A fost un dezastru, toată guvernarea PNL-ului, o spun cu toată responsabilitatea, a fost un dezastru cap-coadă”, a spus eurodeputatul PSD.

Întrebat dacă merită fostul şef al ANAF, Lucian Heiuş, să meargă la Curtea de Conturi, Tudose a spus: „Din punctul meu de vedere nu are ce căuta acolo, de fapt nu are ce căuta nicăieri”.

Mihai Tudose anunţă că va candida pentru un nou mandat de europarlamentar: Vom ieşi pe primul loc cu un scor mare

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose anunţă că va candida pentru un nou mandat de europarlamentar. El a declarat că PSD va ieşi la aceste alegeri pe primul loc, cu un scor mare. Despre liste comune cu PNL, Tudose a spus că nu este de acord, precizând că cele două partide au opinii total diferite în foarte multe dintre probleme, şi europene dar şi reflectarea lor în realitatea românească. El a mai spus că ceea ce faci după alegeri, este ok, pentru că în toată lumea nu prea mai există guverne monocolore, sunt tot felul de alianţe, dar ieşirea din alegeri să fie fiecare pe picioarele sale, cu doctrina sa, cu alegătorii săi.

Marcel Ciolacu, după criticile privind limitarea plăților cash: Pot să cheltui cât vreau din 5.000 de lei. Nu mai pot să îmi cumpăr Ferrari cu sacoşa
Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a confirmat miercuri că va candida pentru un nou mandat de europarlamentar, la alegerile din 2024.

”Cred că da. Primele alegeri care sunt sunt cele pentru Parlamentul European. Deocamdată, următorul e cel mai important, după aceea mai vedem”, a afirmat europarlamentarul PSD, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, el precizând că este opinia sa, dar mai rămâne de văzut şi dacă ”restul lumii este de acord”.

Întrebat pe ce loc va fi PSD la alegerile europarlamentare, Tudose a răspuns: ”Vom ieşi pe primul loc cu un scor mare” şi a adăugat că speră să fie peste 30%.

Despre partidul care se va afla pe locul doi, Mihai Tudose a spus că ”nu ar paria că PNL se va clasa pe locul doi” iar varianta în care PNL s-ar putea clasa pe locul 4 ”ar fi un dezastru”. ”Ar fi un dezastru mare, fiindcă ar înseamna că pe locul trei să fie USR”, a completat el. ”Teoria votului util va trebui să fie susţinută de multă lume şi pentru ceea ce înseamnă politica naţională şi pentru ceea ce înseamnă România pe aici, pe la Bruxelles, pe la Strasbourg. Pentru că, dacă noi votăm doar cu ficatul, nu va fi foarte bine”, a mai afirmat Tudose.

 

Europarlamentarul PSD a fost întrebat şi dacă s-ar simţi confortabil pe liste comune cu PNL la europarlamentare.”Nu. Avem opinii total diferite în foarte multe dintre probleme, şi europene dar şi reflectarea lor în realitatea românească”, a spus Tudose.

Întrebat dacă susţine liste separate la toate rundele de alegerile, Tudose a confirmat. ”Dacă mă întrebaţi pe mine, personal, da. E vorba de unitatea de partid. Ce faci după alegeri, este ok, ce alianţe faci, în toată lumea vedeţi că nu prea mai există guverne monocolore, sunt tot felul de alianţe, dar ieşirea din alegeri să fie fiecare pe picioarele sale, cu doctrina sa, cu alegătorii săi, fiindcă numai aşa vezi câtă lumea vrea ceva, câtă lume vrea altceva ca apoi să vezi calea de mijloc”, a spus eurodeputatul PSD.

El a confirmat şi că i-a transmis preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, opinia sa în privinţa listelor comune. ”Domnul Ciolacu nu pare tentat nici să o ia la dreapta, nici să o ia la stânga, nici în sus, nici îân joc, domnul Ciolacu ascultă toate opiniile şi vedem ce mai spune şi realitatea”, a mai declarat Tudose, precizând că pe aceste teme false apar şi la noi, ca şi în toată Europa, ”tot felul de partide de nişă de te ia groaza”.

Despre poziţionarea în sondaje a PSD, Mihai Tudose a spus că el nu crede în aceste sondaje. ”Nu cred în sondaje, cred în ceea ce văd pe stradă. Eu cred că stăm binişor, nu cred în cifrele astea foarte mari în dreptul partidelor extremiste”, a comentat Mihai Tudose.

Despre o intrare în Parlament a Dianei Şoşoacă, europarlamentarul a spus: ”Nu ştiu ce să cred sau ce să nu cred. Ar fi un dezastru, dar e voinţa poporului. Dacă noi toţi nu înţelegem să ne unim să explicăm poporului român ce înseamnă votul util, poate îi place, că face spectacol, se tăvăleşte în praf, ok, dar pune-o să conducă, că vrem să trăim într-o ţară în care oamenii ăia să conducă, nu ştiu dacă e bine”, a arătat Mihai Tudose.

 

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Cele trei legume care te hidratează indiferent de anotimp. Sunt delicioase și pot fi combinate în numeroase moduri
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Alex Bodi, acuzații la adresa fostei iubite. Cei doi se află în Mykonos, dar în hoteluri diferite
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Discuție HALUCINANTĂ între mama și suspectul crimei din Brăila: „Mai mult de 12, 13 ani nu faci”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de vijelii în mare parte din țară! Zonele din România în care vor fi ploi torențiale și căderi de grindină
Capital.ro
Cristian Cioacă e terminat. Decizia care îl înfundă pe fostul soț al Elodiei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Descoperirea făcută de oamenii legii, care ar putea rezolva definitiv cazul crimei din Brăila! A fost găsită în casa mamei suspectului
substantial.ro
Kamala Harris aproape de a deveni candidatul oficial al Partidului Democrat la prezidențiale
MediaFlux
Se dau BANI de la stat! SUMELE variază între 2.000 și 5.000 de lei de PERSOANĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!