Mihai Tudose, PSD: „În viziunea deştepţilor de la PNL, USR, PLUS, aceste măsuri nu afectează pe nimeni. Ei spun că românii trăiesc o halucinaţie, nu suferă nimeni”

Fostul premier PSD Mihai Tudose a intervenit telefonic joi, în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV, pentru a comenta pe marginea notei de fundamentare a legii prin care a fost prelungită starea de alertă, în care scrie că măsurile restrictive nu afectează societatea şi economia României.
Filip Stan
20 mai 2021, 21:24
Mihai Tudose, PSD:

Mihai Tudose, europarlamentar PSD, a publicat joi documentul, pe pagina sa de Facebook, întrebându-se la ce au fost folosite cele peste 30 de miliarde de euro împrumutate de la începutul pandemiei, din moment ce executivul consideră că economia nu a fost şi nu este impactată de măsurile anti-pandemice impuse prin starea de alertă.

„Am prezentat lista celor care au semnat aceasta hotarare de guvern. Iar acolo sunt trecuti ministrii ca initiatori. Dar din 8 ministri, 7 nu erau, si am constatat ca s-a ajuns chiar la nivel de secretar general adjunct. Ne-a spus domnul Citu sa ne informam, sa citim. Este singura sedinta de guvern de la care nu exista poze pe siteul guvernului, probabil pentru ca nu erau ministrii acolo.

Asta e exceptie, nici eu nu am putut sa fiu la toate sedintele, ma mai desemna primul ministru sa fiu in alta parte, dar atunci delegam un secretar de stat. Trebuie sa fie inalt demnitar, nu functionar public. Mai mult, ii faceam impternicire la fiecare sedinta, nu merge cu mandat general.

In plus, cel putin un participant nu a avut mandat, au incercat sa-i faca luni, sedinta a fost vineri. S-au prins ca sunt in fundul gol si s-au apucat sa-i faca. In parlament s-a votat un guvern, nu functionari.

La paginile 18-19 e nebunie completa, guvernul considera ca aceste masuri nu au niciun impact. Si atunci intreb, la Ministerul Economiei, cel mai lovit, omul ala a citit ce semneaza sau ce pune pe altul sa semneze? El spune ca masurile 1, 2 si 3, facute sa ajute IMM-urile, nu au rost. La ce mai faci scheme de ajutor de stat pentru iesirea din pandemie.

Mai mult, se spune ca nici bugetul statului si bugetul asigurarilor sociale nu sunt afectate. In viziunea desteptiulor care au semnat, ca e PNL, USR, PLUS, minus, aceste masuri nu au niciun impact, ei spun ca romanii traiesc o halucinatie, ca nu sufera nimeni, toata lumea e fericita. Nu vi se pare de spitalul de nebuni?”, a declarat Mihai Tudose la România TV.

Cererile PSD la discuţia cu Cîţu pe margine PNRR

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, după întâlnirea cu premierul Florin Cîţu, că „am vrut să îl ajutăm pe domnul Florin Cîţu să iasă din impas, pentru că au trimis două planuri care au fost refuzate” şi că discuţiile s-au finalizat cu o promisiune.

Surse care au participat la întâlnire au precizat pentru Mediafax care au fost cele 5 puncte cerute de PSD la întâlnirea cu premierul.

„Primul punct, pe care Marcel (Ciolacu- n.r.) l-a catalogat drept nenegociabil este legat de transparenţă. „Vrem să ne asigurăm că planul nu este politizat şi că banii ajung în fiecare comunitate şi nu sunt direcţionaţi discreţionar de Guvern”, au declarat surse participante la discuţii.

Conform surselor citate, o altă cerinţă esenţială a PSD este ca PNRR să aibă un mecanism de descentralizare şi control, adică să crească alocările pentru autorităţile locale şi judeţene şi să existe un echilibru între toate regiunile ţării, dar şi între oamenii care trăiesc în oraşele mari şi cei din urbanul mic sau în rural. De asemenea, să existe mecanisme de control al implementării şi informări transparente ale autorităţilor privind implementarea PNRR.

„În al treilea rând, PSD a cerut sprijin concret pentru firmele româneşti, iar prezenţa preşedintelui CNIMMPR, Florin Jianu, a fost o mişcare strategică a lui Ciolacu. În acest tandem, au fost propuse proiecte care să dezvolte capitalul românesc, să creeze locuri de muncă şi să crească nivelul de trai al românilor”, adaugă sursele citate.

De asemenea, Ciolacu a cerut „imperios” ca Autostrada Moldovei să fie prinsă în acest Plan. „Este nevoie ca Moldova să fie legată prin autostradă cu restul ţării”, i-ar fi spus liderul PSD premierului.

„Un punct extrem de controversat abordat de liderul PSD a fost legat de consultanţa pe proiectele PNRR. Ciolacu i-a transmis foarte clar premierului Cîţu că se opune externalizării PNRR către firmele de consultanţă sau de casă ale PNL şi USR. PSD va susţine un PNRR pentru români şi pentru dezvoltarea României, nu a clientelei politice, a punctat preşedintele PSD”, mai susţin sursele citate.

„Toate proiectele propuse de noi astăzi pot fi implementate până în 2026. Noi vrem investiţii în oameni. Ne dorim ca banii să ajungă la români, nu să fie blocaţi în tot felul de proiecte fanteziste şi inutile ale Guvernului”, a precizat Ciolacu.

Citeşte şi: Dana Budeanu a publicat fotografii greu de explicat cu Cătălin Tolontan! Ziaristul, la masă cu un afacerist implicat într-o licitaţie mega-controversată de aproape 1 miliard de euro! Pe cine ajutau de fapt „dezvăluirile” lui?!

Spynews
Andrei de la Mireasa, sezonul 7, și iubita lui s-au despărțit după o lună de relație. Care ar fi motivul separării și ce spune și despre Simona
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum să faci carnea pe grătar fără să se lipească. Trucul simplu pe care orice gospodină trebuie să îl cunoască
Capital.ro
UNGURII vor banii românilor. Ungaria face o mutare istorică în 2024
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Noua Comisie Eropeană va fi condusă tot de Ursula von der Leyen. Care sunt candidații propuși de guvernele țărilor din UE?
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Ce preț trebuie să plătești dacă vrei să faci plajă pe cearșaf, în Mamaia. Poate fi mai scump decât închrierea unui șezlong
Spynews
Cristina Rotaru de la Insula iubirii, mesaj cu subînțeles, după ce soțul ei, Andrei, s-a sărutat cu ispita Diandra? „Să nu fiu apreciată, iubită...” | FOTO
Evz.ro
Stațiunea de basm din România. Turiștii găsesc aici un Rai
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pensionarii care pot primi 250 de lei în plus de la Casa de Pensii! Ce trebuie să facă până la finalul lunii iulie
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Decizie pentru toți proprietarii de case și apartamente
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
NASA și Boeing întârzie întoarcerea astronauților de pe Stația Spațială Internațională din cauza problemelor tehnice ale navei Starliner
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!