Europarlamentarul Mihai Tudose, care este şi vicepreşedinte PSD, susţine că guvernanţii „nu au fost capabili să prezinte un program complet și credibil al măsurilor de protecție”, în perioada pandemiei.
„Guvernarea stearpă a României „educată”
După ce în toată perioada pandemiei nu au fost capabili să prezinte un program complet și credibil al măsurilor de protecție, chinuind copiii cu un învățământ online precar, mai mult imaginar, au atins acum apogeul ipocriziei și al cinismului prin amânarea majorărilor cuvenite prin lege.
Coaliția Minciunii și Austerității anunță părinții că micuții lor nu contează, că deh, nu votează, deși aceeași echipă guvernamentală și-a asumat la învestire respectarea legilor, pe care acum refuză să le mai respecte. Practic, mesajul PNL-USR-Plus-UDMR pentru milioanele de copii din România este unul simplu – Ghinion! Zilnic vedem că aroganța, dezinteresul, cinismul, minciuna și incompetența Guvernului României sunt acoperite doar de sloganuri populiste fără niciun fel de corespondent în viața reală.
Totul este fantastic pentru ei, economia explodează în fiecare zi pe pagina de facebook a premierului Cîțu, singura problemă fiind că lipsește cu desăvârșire. În buzunarul gol al românului, adevărul începe să fie din ce în ce mai vizibil…
„Domnii” de la guvernare sunt preocupați doar cu atacarea PSD și cu alegerile din propriile partide, în rest nu aud, nu văd, nu îi interesează că economia se duce de râpă, la fel și șansele copiilor români de a crește și de a performa aici, în țara lor. În „România educată”, autoritățile au ajuns să își cam bată joc de viitor. De viitorul lor, al tuturor copiilor, de viitorul României”, a scris Mihai Tudose, pe Facebook.
Reacţia lui Mihai Tudose vine în contextul în care alocaţiile pentru copii nu vor mai creşte în 2021. Comisia de Muncă din Parlamentul României a respins marţi amendamentul care prevedea creșterea alocațiilor începând din luna iulie.
În septembrie 2020, Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă 123/2020 ce prevede dublarea alocaţiilor, majorarea urmând să fie realizată în cinci etape. Primele două, din august 2020 şi ianuarie 2021, au fost deja respectate, celelalte trei fiind prevăzute pentru iulie 2021, ianuarie 2022, și iulie 2022.
Citeşte şi: Alocaţiile pentru copii nu mai cresc din luna iulie. Guvernul amână majorarea pentru 2022