Secretarul regional al PNL pentru euroregiunea Nord-Est va fi membru al Grupului politic al Popularilor Europeni, al Comisiei europarlamentare pentru Piața Internă și Protecția Consumatorilor și al Delegației pentru Relațiile cu Canada, potrivit Agerpres.
Citeşte şi: Ionuţ Stroe: Mihai Ţurcanu va merge la Bruxelles în locul lui Eduard Hellvig
De asemenea, omul politic botoșănean va activa ca membru supleant în comisiile pentru Industrie și Energie, respectiv Securitate și Apărare.
Mihai Țurcanu îl înlocuiește în Parlamentul European pe Eduard Hellvig, după ce acesta a preluat conducerea Serviciului Român de Informații.
„Este o onoare și o responsabilitate să reprezint Botoșaniul și celelalte județe din cadrul regiunii Nord-Est în Parlamentul European. Pornesc la drum cu gândul că avem o șansă imensă de dezvoltare, datorită apartenenței la Uniunea Europeană, șansă pe care trebuie să începem să o valorificăm la modul concret.
Moldova în particular și țara noastră în general nu își mai pot permite să rateze oportunitățile de reducere a decalajelor de dezvoltare și de nivel de trai față de vechile state membre ale UE”, a declarat Mihai Țurcanu.
Eurodeputatul liberal a precizat că demersurile sale se vor concentra în special în direcția promovării intereselor și resurselor celor șase județe din componența regiunii Nord-Est.
„Avem un potențial economic și uman de excepție, dar zona noastră se numără printre cele mai sărace din UE. Trebuie să facem un efort major pentru a ieși dintr-o inerție ce s-a dovedit extrem de păguboasă pentru concetățenii noștri.
De aceea, intenționez să îmi focalizez atenția pentru stimularea de proiecte de infrastructură, identificarea de oportunități de cooperare între euro-regiuni și apărarea drepturilor compatrioților noștri aflați la muncă în străinătate”, a precizat Mihai Țurcanu.
Citeşte şi: Eduard Hellvig, noul director al SRI: Într-o oră sunt DEMISIONAR din PNL VIDEO
Europarlamentarul PNL a subliniat că, pe lângă aceste priorități, în cadrul comisiilor europarlamentare de specialitate va promova măsuri pentru îmbunătățirea siguranței alimentare și protecția consumatorilor, pentru relansarea competitivității industriale a UE și crearea de noi locuri de muncă, în special prin încurajarea întreprinderilor mici și mijlocii, precum și pentru o politică de securitate și energetică mai eficiente în fața presiunilor geostrategice cu care se confruntă statele europene.