Mihai Vlasov, cinci ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă

Mihail Vlasov, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a fost condamnat definitiv joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.  
Filip Stan
18 iun. 2015, 11:01
Mihai Vlasov, cinci ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă

Mihail Vlasov a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, de instanţa supremă, decizia fiind definitivă. Mihail Vlasov fusese condamnat în februarie de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare, însă Instanţa supremă a admis apelul declarat de DNA şi a mărit pedeapsa la 5 ani închisoare.

Numele mai multor parlamentari apar în dosarul lui Mihail Vlasov. Alina Gorghiu, audiată la DNA în februarie

Potrivit procurorilor, la data de 26 februarie 2013, inculpatul Mihail Vlasov, în calitate de președinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României (C.C.I.R), i-a solicitat unui membru al Parlamentului României să îi susțină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali și activitatea de înregistrare în registrul comerțului”. Solicitarea a fost formulată în contextul demersurilor inculpatului de a influența adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) să poată prelua Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. 

Potrivit unor surse citate de EVZ, parlamentarul interceptat în dosarul lui Vlasov este Mircea Groșaru. Deputatul i-a pretins lui Vlasov ca, în schimbul serviciului, să fie numit arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR. Lucru care s-a şi întâmplat în 6 martie 2013. 

Gorghiu, despre audierea în dosarul lui Mihail Vlasov: Am dat explicaţii în calitate de martor, a durat puţin

În schimbul susținerii proiectului de lege, Vlasov Mihail, în calitatea sa de președinte al Colegiului de conducere al Camerei Naționale, i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, că îl va numi în funcția de arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Deputatul respectiv era membru în Comisia juridică a Camerei Deputaților, comisie permanentă competentă să avizeze propunerile legislative, înainte ca acestea să fie supuse votului în plen.

În baza înţelegerii anterioare, inculpatul Mihail Vlasov a pus pe ordinea de zi a şedinţei din data de 6 martie 2013 a Colegiului de conducere al C.C.I.R cererea deputatului de acordare a funcţiei de arbitru, a supus votului membrilor colegiului şi a votat alături de aceştia numirea deputatului respectiv în funcţia de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă C.C.I.R.

Fostul şef al Camerei de Comerţ, Mihail Vlasov, către jurnalişti după audierea la DNA: Nu ţi-e ruşine? VIDEO

În rechizitoriu se arată că numirea în funcția de arbitru se făcea la propunerea președintelui Colegiului de Conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României, deținută de Mihail Vlasov, în baza depunerii unui dosar ce cuprindea documente relevante și în urma adoptării unei decizii de către Colegiul de Conducere al C.C.I.R., de asemenea condus de inculpatul Mihail Vlasov, acesta având o mare influență asupra celorlalți membri, care aprobau propunerile președintelui, fără a solicita lămuriri sau a formula obiecțiuni.

În rechizitoriul procurorilor apar şi numele lui Crin Antonescu şi Vasile Blaga. Mihail Vlasov ar fi încercat să obțină sprijinul lui Crin Antonescu, pe vremea când acesta era președinte al PNL, pentru proiectul de lege prin care Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) ar fi fost preluat de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), pe care Vlasov o conducea.

O discuție cu Crin Antonescu a avut loc la sfârșitul unii februarie, în contextul demersurilor lui Vlasov pentru obținerea sprijinului liderilor principalelor formațiuni politice din Parlament, după depunerea proiectului legislativ la Senat. Concluziile întâlnirii dintre cei doi rezultă dintr-o convorbire telefonică pe care președintele CCIR a purtat-o pe 28 februarie cu un anume „Ovidiu”.

În actul de sesizare a instanţei apare menţionat şi numele lui Vasile Blaga. Acest lucru se întâmplă în contextul în care Mihail Vlasov a purtat o convorbire telefonică cu o persoană neidentificată, „Ştefan”, căreia i-a spus că, în Parlament, opinia majoritară este favorabilă preluării Registrului comerţului.

Proiectul de lege la care se face referire în dosar a fost inițiat de deputaţii Alina Gorghiu (PNL), Florin Iordache (PSD), Mircea Groşaru (minoritatea italienilor), Attila- Gabor Marko (UDMR), Aurel Vainer (minoritatea evreilor) şi senatorul Laszlo- Attila Klarik (UDMR). Actul normativ este în acest moment blocat în Parlament, iar Registrul Comerțului, tot la Ministerul Justiției.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Cel mai căutat oraș din România. Se poate transforma în poarta Europei, e înconjurat de stațiuni de top și ar putea să dea lovitura în următorii ani
Capital.ro
Anunț dureros despre Elena Udrea chiar în Vinerea Patimilor. Vestea cruntă confirmată de avocatul ei
Playtech.ro
Se construiește un Drum Expres pentru București. Șoseaua va avea 4 benzi de circulație, când trebuie să fie gata
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Originea raportului CIA privind soldați sovietici care ar fi fost prefăcuți în stană de piatră după întâlnirea cu un OZN
wowbiz.ro
A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Traian Băsescu și alegerile din 2004. Mărturii după două decenii
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un tânăr a ars de viu și alți doi se zbat între viață și moarte, după ce mașina în care se aflau s-a izbit puternic de un TIR, în Caraș-Severin
Cancan.ro
CAUZA morții Julietei Szönyi. Sora actriței din 'Toate pânzele sus' face dezvăluiri tulburătoare
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Durere în România în Vinerea Mare! A murit azi un artist uriaș al țării. A făcut nemuritoare emoția umană
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Câți militari a detașat România în misiuni sub egida NATO, UE și ONU. Anunțul făcut de Ministerul Apărării
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Am întrebat ChatGPT ce rețetă de cozonac îmi recomandă de Paște. Iată „secretul” cozonacului perfect, potrivit algoritmilor AI