Renumitul numerolog român Mihai Voropchievici se bazează mereu pe aceste cuvinte. Explicația a fost făcută publică în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.
Vorbele pe care trebuie să le rostești la prima oră a zilei pentru a-ți fi bine. Mihai Voropchievici le folosește de fiecare dată. Astrologul este de părere că fiecare om poate să îți reprogrameze creierul să fie fericit.
Numerologul susține că creierul uman poate fi ”învățat” să se concentreze numai pe lucruri care aduc o stare de bine. Acest aspect a fost analizat și de neuropsihologii americani care susțin că acesta poate fi antrenat să resimtă satisfacție.
„Ca să îți programezi subconștientul la o stare de fericire spui așa: «Cu fiecare zi ce trece mă simt din ce în ce mai bine». Trebuie să spui în fiecare dimineață când te trezești de 20 de ori”, a declarat astrologul, mai arată sursa citată.
Mai mult decât atât, Mihai Voropchievici spune că aceste vorbe se mai spun „în cursul zilei când ai puțin timp liber să repeți, seara la culcare repetă”. Numerologul mai anunță că creierul se răzbună dacă este alimentat cu frici.
„Când te simți dărâmat spune: «Doamne, toate necazurile mele ți le dau ție că tu știi ce să faci cu ele». Dacă eu m-am detașat de toate spaimele, forța asta divină nu îți răspunde atunci când vrei dar îți creează acea stare”, a completat vedeta.
Exercițiu pentru a reprograma creierul uman
Rick Hanson, un neuropsiholog american, a dezvăluit în cartea sa intitulată Hardwiring Happiness că toți oamenii își pot reprograma creierul să fie fericit și să aibă parte de satisfacții. Specialistul are și un exercițiu simplu care poate fi făcut de oricine.
Acesta durează între 10 şi 30 de secunde și îi ajută pe oameni să se concentreze pe cât de fericiți se simt chiar și atunci când se confruntă cu o mică plăcere. Concret, trebuie să-și învețe creierul să se focuseze numai pe lucrurile bune.
În plus, oamenii vor memora de acum înainte numai experiențele pozitive. Acest lucru s-a observat deja în diverse studii și cercetări pentru că persoanele și-au îndreptat atenția spre părțile pozitive, nicidecum pe amintirile neplăcute.