Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis contestaţia Mihaielei Cordoş la decizia de prelungire a arestului preventiv în cazul său. Decizia este definitivă, Mihaiela Cordoş urmând să fie cercetată în arest la domiciliu.
Soţia senatorului Alexandru Cordoş, Mihaiela Cordoş, referent la Spitalul Judeţean Cluj, a fost arestată în 24 aprilie, fiind acuzată de procurorii DNA de trafic de influenţă în formă continuată.
Senatorul Alexandru Cordoş, care s-a autosuspendat între timp din PSD, soţia acestuia, Mihaiela Cordoş, şi fiica lor Andreea au fost puşi sub urmărire penală de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.
Mihaiela Cordoş, referent la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, este urmărită penal pentru trafic de influenţă, în formă continuată (26 acte materiale), în timp ce soţul şi fiica sa sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată.
Potrivit unui comunicat al DNA, începând cu noiembrie 2014, Mihaiela Cordoş a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1.000 şi 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său o aveau asupra persoanelor cu funcţii de conducere din Spitalul Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi alte instituţii publice să obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.
În perioada ianuarie – aprilie 2015, Mihaiela Cordoş a fost sprijinită şi de fiica sa, Andreea Alexandra Cordoş, care ştia că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-şi trafica influenţa pe lângă diferite persoane din instituţiile amintite, mai arătau procurorii.
Conform acestora, în 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, Andreea Cordoş a mers la locul de muncă al unei persoane şi i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical la Spitalul Clinic Judeţean Cluj. În alte două rânduri, aceasta a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-şi trafica influenţa pe lângă membrii comisiilor de examinare de la Spitalul Clinic Judeţean Cluj.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Monica Costin, spunea că procurorii DNA au verificat modul de organizare a concursurilor de ocupare a unor posturi în cadrul instituţiei şi de întocmire a dosarelor de pensii şi pentru persoanele cu handicap. Ea preciza că procurorii au solicitat şi documente de la Serviciul Resurse Umane al unităţii spitaliceşti.
Mihaela Cordoş era angajată ca funcţionar, referent, la Serviciul de Resurse Umane al spitalului, de circa 20 de ani.
Surse din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj au declarat corespondentului MEDIAFAX că Mihaela Cordoş a făcut parte de mai multe ori din comisii de organizare a unor concursuri de posturi organizate în cadrul unităţii medicale.