„Domnului Boldea i s-a făcut rău, motiv pentru care agenţii care se aflau în serviciu le centrul de reţinere şi arest preventiv Galaţi au solicitat la 112 un echipaj SMURD. Ambulanţa a ajuns la faţa locului, i s-a acordat primul ajutor medical, după care el a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, unde a fost internat pentru un set de analize. În acest moment este internat la spital unde este păzit de poliţişti„, a declarat pentru România TV Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
Mihail Boldea a fost arestat la sfârşitul lunii martie, după ce s-a predat la o ambasadă din Nairobi, fiind acuzat de şapte infracţiuni, printre care fals şi înşelăciune. El se afla în penitenciar, în arest preventiv, pentru înşelăciune şi fals. Boldea a fost implicat într-o afacere imobiliară.
Mihail Boldea a participat la constituirea a două grupuri infracţionale organizate, în scopul obţinerii de importante foloase materiale injuste, prin inducerea în eroare a unor persoane, la încheierea unor contracte de vânzare cumpărare ale unor imobile, arată rezultatele controlului PICCJ.
Boldea a constituit primul grup infracţional înainte de 2010. După acest an, când a dobândit calitatea de parlamentar, Boldea a constituit un al doilea grup infracţional organizat, în vederea obţinerii unor importante foloase materiale, prin întocmirea în fals a unor documente oficiale ori sub semnătură privată în scopul pretinderii existenţei unor convenţii comerciale, documente care ulterior au fost folosite în faţa instanţelor de judecată în vederea obligării părţii vătămate SC AC SA la plata unei sume de 4.000.000 lei.
ICCJ a decis, la 22 martie, emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile, judecătorii instanţei supreme admiţând propunerea procurorilor DIICOT, care au invocat printre temeiuri şi faptul că parlamentarul se sustrage urmăririi penale. Deputatul Mihail Boldea a fost adus în România în 27 martie.