În cea de a 83-a zi de proteste, numărul manifestanţilor a fost mult mai mare faţă de cel din luna august. Potrivit datelor comunicate de poliţie, la miting s-au adunat peste 4.000 de persoane, dar manifestanţii susţin că în unele momente numărul lor a ajuns la 10.000.
Ca de obicei, protestatarii s-au strâns în jurul orei 19 în faţa clădirii guvernului, strigând ‘Mafie’ şi ‘Demisie’ şi au defilat până la parlament, blocând circulaţia în unele intersecţii importante din centrul Sofiei. În timpul protestelor nu s-au înregistrat incidente semnificative, forţele de ordine au intervenit în câteva cazuri pentru a îi împiedica pe unii protestatari să ajungă în imediata apropiere a parlamentului, dar nu a fost nevoie să recurgă la forţă.
La 4 septembrie a avut loc prima şedinţă a parlamentului bulgar după vacanţa de vară. De la ora 8 dimineaţă, în zonă s-au strâns cetăţeni nemulţumiţi care i-au huiduit pe parlamentari. Unii dintre protestatari au rămas în faţa parlamentului până seara.
În acelaşi timp, un număr mai mic de susţinători ai guvernului s-au adunat şi ei în zona parlamentului, poliţia separând cele două grupuri.
Pentru prima dată, la protestul antiguvernamental organizat de obicei în reţelele de socializare s-au alăturat simpatizanţi ai partidului GERB, de opoziţie, aduşi cu autocare din diferite părţi ale ţării. ‘Războiul autocarelor’, a scris cotidianul Trud, comentând că, la fel ca Partidul Socialist, şi conservatorii au adus la Sofia simpatizanţi din provincie. Totodată, o parte dintre cetăţenii care au protestat împotriva guvernului în ultimele 82 de zile s-au declarat nemulţumiţi că GERB încearcă să profite de acţiunile lor.
În acelaşi timp, liderul partidului socialist, Serghei Stanişev, a declarat că partidul nu va face niciun pas înapoi, pentru că ‘alegerea este făcută şi asta este în interesul societăţii’. Stanişev a declarat că protestele sunt din ce în ce mai puţin spontane şi urmăresc din ce în ce mai multe obiective politice.
La rândul său, liderul partidului GERB, de opoziţie, Boiko Borisov, de la tribuna parlamentului a îndemnat guvernul să demisioneze. Borisov a spus că, dacă socialiştii nu îşi prezintă demisia, ţara va ajunge într-o criză din care nu va mai putea ieşi. În opinia fostului premier, trebuie organizate alegeri anticipate pentru ca alegătorii să se pronunţe.
Protestele din Bulgaria au început la 14 iunie, după ce guvernul sprijinit de socialişti, etnici turci şi ultranaţionalişti l-a nominalizat pe mogulul de presă Delian Peevski, o persoană foarte controversată, la şefia Agenţiei de securitate naţională. Deşi a două zi decizia a fost revizuită, protestele au continuat. Manifestanţii susţin că actualul guvern trebuie să demisioneze pentru că s-a discreditat în urma nominalizării lui Peevski.