Mii de copii vor învăţa despre hrana sănătoasă, cu sprijinul Salvaţi Copiii şi al asociaţiei Dacianei Sârbu

8.000 de copii şi adolescenţi vor învăţa lucruri interesante şi utile despre hrana sănătoasă, cu sprijinul organizaţiei Salvaţi Copiii şi al asociaţiei Dacianei Sârbu.
Filip Stan
27 mart. 2014, 17:43
Mii de copii vor învăţa despre hrana sănătoasă, cu sprijinul Salvaţi Copiii şi al asociaţiei Dacianei Sârbu

Asociatia Scoala pentru Sanatate, infiintata de Daciana Sarbu, este partenera organizatiei Salvati Copiii Romania in cadrul proiectului „Alegeri sanatoase” – Program de promovare a stilului de viata sanatos pentru copii si adolescenti. Nutritionista Cornelia Marin (membra fondatoare a Asociatiei) va sustine training-uri de nutritie in cadrul cursului destinat formatorilor din Bucuresti si 10 judete din Romania.

Programul este creat pentru a ajuta, in mod concret, promovarea principiilor vietii sanatoase in randul copiilor si adolescentilor, prin diseminarea de cunostinte utile cu ajutorul educatorilor, cadrelor didactice si medicilor scolari.

Proiectul debuteaza printr-un program de formare national in cadrul caruia 70 de profesionisti si voluntari din Bucuresti, Arges, Timis, Vaslui, Suceava, Neamt, Hunedoara, Brasov, Caras Severin, Dolj si Mures vor dezvolta competentele necesare implementarii programului educational si vor sprijini, pe parcursul unui an, adoptarea unui stil de viata sanatos de catre 8.000 de copii din invatamantul preuniversitar.

Viitorii formatori participa, in perioada 27-30 martie, la traininguri sustinute de specialisti, pe teme precum nutritie, educatie pentru sanatate, drepturile copilului, educatie sexuala, consolidarea sanatatii emotionale a copilului, comportament de consum (alcool, tutun, droguri). Un alt partener al proiectului este Agentia Nationala Antidrog.

„Stilul de viata sanatos trebuie deprins de la varste cat mai mici, pentru a proteja copilul de obiceiuri nocive, care il pot imbolnavi. Acest lucru nu se poate realiza insa fara sprijin din partea educatorilor, cadrelor didactice, medicilor scolari. Sustinem initiativa organizatiei Salvati Copiii Romania de a elabora un program modular de educatie pentru sanatate menit sa le ofere acestora training de specialitate. Ne-am dorit sa ne implicam direct prin asigurarea de training in domeniul nutritiei pentru cei care vor aplica in gradinite si scoli acest program. Nutritionista Cornelia Marin are o experienta insemnata si, in acelasi timp, obisnuinta de a lucra direct cu copiii, putand astfel sa puna aceste cunostinte la dispozitia celor implicati in proiect. Speram ca lectiile de viata sanatoasa vor ajunge in perioada urmatoare la cat mai multi copii si cat mai multe familii”, a declarat Daciana Sarbu.

Citeşte şi Organizaţia Salvaţi Copiii demarează programul de dotare pentru 27 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Vacanța i s-a transformat într-un coșmar. Ce a pățit o româncă într-un hotel din cea mai cunoscută stațiune din Bulgaria. “Se auzeau 2-3 voci. Am așteptat dimineața să pot ieși din cameră”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Decizie pentru toți proprietarii de case și apartamente
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Din iulie, ne așteaptă scumpiri MARI. Care sunt produsele pentru care vei plăti MAI MULT
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Un desert fabulos cu ciocolată. E gata în câteva minute
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată se întoarce canicula în România
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interzis total pentru românii de la bloc. Ordin Raed Arafat. Nu mai faceți asta noaptea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Bugetarii vor avea o nouă minivacanță de patru zile în august
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!