Mii de oameni la mitingul USL de la Iaşi. Ponta: Să plece preşedintele trădător Băsescu VIDEO

Peste 20.000 de oameni sunt aşteptaţi duminică în Piaţa Unirii din Iaşi, la o acţiune organizată de USL, la care vor participa atât premierul Victor Ponta, sosit în oraşul celor şapte coline încă de sâmbătă seară, cât şi preşedintele interimar Crin Antonescu.
Romania TV
22 iul. 2012, 07:45
Mii de oameni la mitingul USL de la Iaşi. Ponta: Să plece preşedintele trădător Băsescu VIDEO

UPDATE 11.45 Preşedintele interimar Crin Antonescu a ţinut un discurs în faţa ieşenilor: „Veniţi la vot dacă v-aţi simţit umiliţi de Băsescu„.

„De azi într-o săptămână, poporul român va trăi un moment de răscruce şi soarta poporului român va depinde de fiecare dintre noi. Sunt aici ca să vă spun acest lucru limpede. Duminică, 29 iulie, veniţi la vot! Vor critica mulţi prezenţa mea pe această scenă şi am să vă explic simplu: sunt aici împreună cu voi şi cu aceşti oameni de lângă mine pentru că sunt cinstit, nu sunt ipocrit.

Traian Băsescu a venit ieri la Iaşi şi nu l-am văzut să-i aibă alături de el pe Emil Boc, pe Elena Udrea, pe Adriean Videanu, pe Sorin Blejnar. Cu aceşti oameni Băsescu a condus România, a umilit România, cu aceşti oameni, Băsescu, dacă votul dumneavoastră nu-l trimite acasă, va conduce din nou România.
Eu, împreună cu dumneavoastră şi cu milioane de oameni din toată România, împreună cu Ponta, cu Adomniţei, cu Nichita, cu Feneciu, cu Vosganian, cu Corlăţean, cu Stavarache, împreună cu ei am luptat, împreună cu ei am construit, împreună cu ei voi merge mai departe. O spun clar!

Vă cer să înţelegeţi şi să-i faceţi pe toţi cetăţenii României să înţeleagă că acum nu mai este războiul lui Băsescu cu partidele politice. Pe 29 este războiul lui Traian Băsescu cu majoritatea cetăţenilor României. Veniţi la această luptă, pentru că de ea depinde soarta noastră a tuturor şi a copiilor noştri. Veniţi la vot cu toată suferinţa pe care aţi adunat-o în aceşti ani! Veniţi la vot cu toată umilinţa pe care aţi suportat-o voi, părinţii voştri, copiii voştri în toţi aceşti ani! Veniţi la vot cu toată speranţa care v-a mai rămas pentru această ţară. Veniţi la vot pentru a spune dacă aţi fost umiliţi sau nu! Da sau nu! Veniţi pentru a spune dacă aţi fost jefuiţi, sărăciţi în aceşti ani. Da sau nu! Veniţi la vot ca să spuneţi dacă Traian Băsescu a încălcat Constituţia în repetate rânduri, pentru a răspunde la întrebarea dacă Băsescu a minţit.

Veniţi la vot fără ură! Veniţi la vot fără dorinţă de răzbunare. Nu vă chem la ură, la răzbunare, vă chem la unitate, la încredere, la dragoste de ţară şi dragoste între noi. Vă chem la vot să spuneţi dacă România poate să mai aibă un viitor pentru noi toţi: da sau nu! Dacă vreţi o România în picioare.

Se răspândeşte minciuna că dacă poporul român îi va spune „pa” lui Traian Băsescu, îi va spune „destul”, „pleacă”, România va fi scoasă din Europa. Traian Băsescu e un om care a fost obişnuit să aibă mereu pe cineva în spatele lui. A avut în spatele lui Partidul Comunist Român, era în nomenclatura comunistă la revoluţia din decembrie. Nu eu, nici Ponta. A avut în spatele lui securitatea lui Ceauşescu când stătea la Anvers şi când eu sau Ponta nu credeam să vedem Europa în viaţa noastră. Şi acum minte când spune că are în spate SUA sau Uniunea Europeană.

Diferenţa între mine şi Băsescu e că eu vreau o România în picioare, o Românie care respectă şi este respectată, o Românie care să nu mai fie confundată în Europa cu hoţi şi cerşetori, ci una căreia să i se mulţumească pentru minţile strălucite pe care le dăm, pentru sutele de mii de oameni care muncesc cinstit acolo pentru a-şi câştiga existenţa. Vreau o Românie demnă, parteneră, şi nu slugă. Şi o vom avea!

UPDATE 11.34 Victor Ponta ţine un discurs pe scena din Piaţa Unirii. „Am venit să vă spun că eu, Victor Ponta, pe 29 voi vota DA la referendum. Şi am încredere că poporul român va veni în majoritatea lui să voteze DA la referendum. Nu vreau să-i zic PA lui Băsescu, vreau să ajungă în faţa justiţiei, să plătească pentru ce a făcut poporului român.

Acum un an, de Ziua Unirii, în această piaţă a venit Traian Băsescu, preşedintele trădător al României. Primii care au spus pleacă trădătorule au fost cadrele militare disponibilizate.

Aţi văzut că în ultimele zile am fost înjuraţi şi calomniaţi de Băsescu şi gaşca lui. Sunt mândru să fiu înjurat de Băsescu, care i-a înjurat pe pensionari, pe profesori, pe militari. Sunt mândru să fiu român înjurat de Băsescu, alături de dumneavoastră”.

Victor Ponta şi-a axat apoi discursul pe faptul că numai prin demiterea preşedintelui Traian Băsescu în urma referendumului din 29 iulie vor putea fi reîntregite salariile profesorilor, medicilor, pompierilor şi ale altor bugetari, vor putea fi redeschise spitale, vor exista locuri de muncă pentru tinerii „cărora Băsescu le-a spus să plece în altă ţară” şi se va putea termina „cu jaful făcut de Blejnar, de Blaga şi de toţi cei care au furat de la această ţară” şi cu „băieţii deştepţi care i-au sponsorizat campaniile lui Băsescu”.

Regimul mafiot al lui Băsescu va fi dat jos dacă oamenii acestei ţări vor vota DA„, a mai spus Ponta.

„Un prim ministru trebuie să fie sprijinit de un preşedinte care trebuie să-i reprezinte pe români. Îmi iau angajamentul că împreună cu preşedintele Crin Antonescu vom face ce am promis, vom repara ce a distrus Băsescu, îi vom pedepsi pe oamenii lui. Băsescu era aşa supărat pentru că au pierdut guvernarea pentru că el şi Mihai Răzvan Ungureanu deja aveau vândută ţara străinilor. Să salvăm ţara de hoţii Băsescu şi Ungureanu, să o apărăm şi să o păstrăm pentru noi, nu să le-o dăm celor care vor să trăiască pe spinarea ei. Vreau să-i spun lui Băsescu, care stă turbat şi disperat ca un scorpion care vrea să înţepe pe toată lumea, că vara asta nu se poartă albul lui, se poartă tricolorul României. Pe 29, românii vor arăta că au pedepsit încă un dictator şi încă un duşman al acestei ţări. Jos Băsescu, Trăiască România, DA la referendum”, a încheiat premierul.

UPDATE 11.15 La miting sunt prezenţi, alături de Crin Antonescu şi Victor Ponta, şi lideri ai PNL ca Varujan Vosganian, Relu Fenechiu, Cristian Adomniţiei, sau liderul PC, Daniel Constantin.

Oamenii strânşi în piaţă, în jur de 15.000, scandează „Jos Băsescu” şi au pancarte cu mesaje precum „Trimitem dictatorul cu vaporul”, „A minţit, demite-l”, „Da la referendum”.

Mii de oameni s-au strâns deja în Piaţa Unirii din Iaşi şi au asistat, duminică dimineaţă, la momentele de divertisment asigurate de organizatorii manifestaţiei din Piaţa Unirii. Pe scenă vor urca apoi, pe rând, premierul Victor Ponta, preşedintele interimar al ţării, Crin Antonescu, dar şi lideri ai PNL, PSD şi PC.

În Piaţa Unirii din Iaşi nu sunt doar locuitori ai municipiului, ci şi sute de oameni veniţi din alte localităţi din judeţ, care au fost aduşi în Piaţa Unirii cu autocare. Cei prezenţi în piaţă au asupra lor pancarte cu mesajul „DA”, aluzie la votul pe care ar trebui să-l dea lumea la referendumul din 29 iulie, şi scandează lozinci împotriva preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Mitingul se va încheia la ora 14.00.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!