Mii de pelerini au mers să se închine la moaştele Sfintei Parascheva

Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost purtate vineri dimineaţă în procesiune pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane din Iaşi şi au fost depuse pe amplasamentul special amenajat în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, la eveniment fiind prezenţi 16.000 de pelerini din ţară şi din străinătate.
Iulian Tudor
11 oct. 2013, 07:06
Mii de pelerini au mers să se închine la moaştele Sfintei Parascheva

La Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi pe străzile adiacente s-a format un culoar unic de aproape doi kilometri format din 16.000 de pelerini. Majoritatea acestora au sosit la Iaşi încă de la primele ore ale dimineţii, printre ei fiind şi aproximativ 4.000 de credincioşi din comuna ilfoveană Voluntari, care au venit cu 80 autocare, relatează Agerpres.

Alte câteva mii de credincioşii au înfruntat frigul de peste noapte şi au asistat la slujba oficiată în curtea mitropolitană de un sobor de preoţi condus de Calinic Botoşăneanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Preoţii au purtat baldachinul cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva în procesiune pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, după care a urmat oficierea, în curtea Catedralei Mitropolitane, a slujbei de sfinţire a apei şi Taina Sfântului Maslu, dar şi Sfânta Liturghie.

Potrivit tradiţiei, vineri seara moaştele vor fi purtate în procesiunea ”Calea sfinţilor”, pe străzile din centrul Iaşiului, după care vor fi reaşezate în baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei Mitropolitane. Racla va rămâne aici până pe data de 15 octombrie, pentru ca astfel pelerinii sosiţi la Iaşi de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva să se poată închina la moaştele acesteia.

Anul acesta, pelerinii care vor veni la Iaşi se vor putea închina şi la moaştele Sfântului Simeon Stâlpnicul din Muntele Minunat, care au fost aduse joi seara de la Mănăstirea Neamţ, precum şi la Icoana Maicii Domnului Prodromiţa, care a fost adusă din Paraclisul Catedralei Nemuririi Neamului din Bucureşti.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
O mare companie din România va concedia peste 160 de angajați. Și alte firme din acest oraș au anunțat măsuri similare
Capital.ro
Anul în care se schimbă banii. Țara care trece la EURO definitiv
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Ultima zi din iulie aduce mari surprize. Ce au anunțat meteorologii
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat de spital
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Ordin nou al UE din 1 august. România trebuie să aplice: „Toată lumea să verifice dacă se încadrează”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Proteste și violențe în Venezuela după realegerea lui Nicolas Maduro pentru al treilea mandat
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?