Mii de peşti morţi plutesc pe canalul Bega, în apropiere de Timişoara. Autorităţile dau vina pe caniculă şi recurg la o soluţie inedită

Imagini de coşmar în apropiere de Timişoara! Mii de peşti morţi zac în apele canalului Bega. Localnicii dau vina pe poluarea de la fermele din zonă, în vreme ce reprezentanţii Administraţiei Apele Banat susţin că dezastrul s-a produs din cauza căldurii excesive şi a ploilor abundente.
Razvan Mihalascu
09 iul. 2021, 16:45
Mii de peşti morţi plutesc pe canalul Bega, în apropiere de Timişoara. Autorităţile dau vina pe caniculă şi recurg la o soluţie inedită

Mii de peşti morţi plutesc pe canalul Bega. Imaginile teribile au fost surprinse în zona Utvin, din apropiere de Timișoara. Localnicii care au semnalat dezastrul spun că de vină sunt fermele de porci din zonă care fac deversări în apele râului Bega.

Peştii morţi putrezesc în vegetaţia canalului Bega sau chiar pe mal, scrie Opiniatimisoarei. În urmă cu câteva zile, alte fotografii apărute în spaţiul public semnalau o posibilă poluare pe Bega.

„Mortalitatea e foarte vastă în principal la speciile de peşte ce trăiesc între ape spre suprafaţă: platică, batcă, roşioară, caras, dar am mai vazut şi crap şi novac. Peştele nu moare din motive naturale la aşa o cantitate. Estimez că pe toată bucata dintre Comtim şi podul de la Utvin erau câteva tone bune”, a precizat un timişorean.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Politicianul liberal care vrea alături de Marcel Ciolacu alegeri anticipate. „PNL are foarte mult de pierdut de pe urma acestei coaliţii. USR este un partid nociv”

Mii de peşti morţi plutesc pe canalul Bega, în apropiere de Timişoara. Explicaţia autorităţilor

Reprezentanţii Administraţiei Apele Banat susţin că este vorba despre fenomene naturale şi că mulţi dintre peşti nu sunt morţi, ci doar ameţiţi.

„A fost săptămâna trecută o situaţie cu peşti morţi, când au fost ploile în Timişoara. Este o problemă, când sunt ploi abundente, staţia de epurare din zonă nu face faţă, iar toată apa pluvială este deversată direct în Bega. Se creează un mic şoc pentru peştii din zonă.

A fost o perioadă în care a fost cald, lipsa de oxigen plus acest şoc legat de ploile abundente şi deversarea staţiei de epurare au dus la aceasta situaţie. O parte dintre peştii din aval de staţie mor, alţii doar ameţesc. Probabil o parte dintre ei au fost duşi de apă şi au ajuns în zona Utvin. Noi mergem şo curățăm în permanenţă Bega. De sâmbătă sau de duminică tot adunăm la ei, dar apa îi duce mai departe.

La Sânmartin am montat un baraj plutitor să nu ajungă peştii morţi la sârbi. S-au luat probe şi acest lucru a rezultat”, a declarat Cristian Ciocan Moisescu, director executiv al Administrației Bazinale de Apa Banat, pentru opiniatimisoarei.ro.

FOTO: Forum STPT

Citeşte şi: Avertisment de la specialiști! Apele sunt contaminate cu droguri, iar peștii pot dezvolta dependență, fapt care afectează „ecosisteme întregi”

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Când va ninge prima oară în România. Meteorologii Accuweather știu data exactă când vor lovi primele ninsori
Capital.ro
Cutremur în politică. Gabriela Firea se răzbună: Nimic nu e pierdut
Playtech.ro
WOW cât de frumoasă e Sue Ellen din Dallas, la 83 de ani! Imagini BOMBĂ, NU a îmbătrânit DELOC
DailyBusiness
Vine iarnă grea peste România! Data la care VA NINGE a fost anunțată deja
Adevarul
Revoltă cu repetiție. Încă un lider mercenar îi declară public război lui Putin: „Toate acestea sunt opera așa-zisului «președinte»”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Hackerii atacă utilizatorii iOS și Android prin metode care imită aplicații reale, spun experții
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Recalcularea pensiilor. O pensionară este revoltată că a primit cu 500 de lei mai puțin: „Ce lege e asta? Să mă furați în halul ăsta?” 11.000 de plângeri au avut loc în doar o săptămână
Capital.ro
Noul război ce stă să izbucnească. Au atacat azi dimineață. S-a declarat stare de urgență
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"
substantial.ro
Alice Walton depășește recordul și devine cea mai bogată femeie din lume
MediaFlux
VÂRSTA de PENSIONARE CREȘTE și SCADE în același timp! RĂSTURNARE de la 1 SEPTEMBRIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...