Mike Pence afirmă că SUA încearcă să găsească o soluţie paşnică la problema nord-coreeană. Phenianul refuză dialogul la JO de iarnă

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a declarat joi că Statele Unite şi aliaţii săi încearcă să desfiinţeze programul nuclear al Coreei de Nord în mod paşnic şi să atenueze suferinţele nord-coreenilor, dar a reiterat că toate opţiunile sunt luate în considerare, relatează site-ul agenţiei Reuters.    
Alina Costache
08 feb. 2018, 04:57
Mike Pence afirmă că SUA încearcă să găsească o soluţie paşnică la problema nord-coreeană. Phenianul refuză dialogul la JO de iarnă

Mike Pence afirmă că SUA încearcă să găsească o soluţie paşnică la problema nord-coreeană. Acesta a afirmat, în cadrul unui discurs susţinut la baza aeriană japoneză Yokota, că Statele Unite au aceeaşi poziţie precum Coreea de Nord.

Pence, care a ajuns în Japonia marţi pentru a se întâlni cu premierul Shinzo Abe, va participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, unde va fi prezentă şi o delegaţie nord-coreeană.

Miercuri, Mike Pence a declarat că Washingtonul va anunţa în zilele următoare „cele mai dure şi agresive” sancţiuni împotriva Coreei de Nord.

Coreea de Nord anunţă că nu vor avea loc discuţii cu SUA la Jocurile Olimpice

Oficialii nord-coreeni care vizitează Coreea de Sud cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă nu vor discuta cu americanii, a anunţat joi agenţia KCNA, preluată de Reuters. La Pyeongchang sunt aşteptaţi şeful de stat constituţional de la Phenian, Kim Yong Nam, şi Kim Yo Jong, sora în vârstă de 28 de ai a liderului de la Phenian, Kim Jong Un.

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, care va sosi joi în Coreea de Sud, înaintea ceremonie de deschidere a jocurilor, nu a exclus miercuri posibilitatea unui dialog direct. Aflat la Tokyo, el a anunţat însă „cea mai dură şi agresivă rundă de sancţiuni împotriva Coreei de Nord”, informează Reuters.

Agenţia oficială de presă de la Phenian a arătat că „noi nu ne-am milogit niciodată pentru un dialog cu Statele Unite şi aşa va fi şi de acum încolo”. Agenţia îl citează pe Cho Yong Sam, directorul general al departamentului pentru America de Nord din ministerul nord-coreean de externe: „Ca să fie clar, nu avem nicio intenţie să ne întâlnim cu SUA în timpul vizitei noastre în Coreea de Sud”. Coreea de Nord nu are nicio intenţie de a folosi Jocurile Olimpice ca vehicul politic, a insistat el.

Guvernul de la Seul a cerut miercuri Organizaţiei Naţiunilor Unite să permită, ca o excepţie, participarea unui oficial nord-coreean la ceremonia de deschidere a Jocurilor. Choe Hwi se află pe lista de sancţiuni a ONU.

La rândul ei, prima membră a familiei lui Kim Jong Un care trece frontiera în Sud, Kim Yo Jong, care are o funcţie oficială în aparatul de propagandă al Coreei de Nord, este vizată de sancţiuni din partea Departamentului Trezoreriei Statelor Unite. 

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Subprefectul de Călărași, în imagini greu de privit. Deputatul social democrat a demisionat. Update
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Românii ar putea călători fără vize în SUA, începând de anul viitor! Ce presupune campania „Calificăm România”, lansată de Guvern
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Virgil Popescu: Nu Există Risc de Blackout în România
MediaFlux
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! Schimbări majore de PLAN
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'