Începe furnizarea căldurii pentru locuințele din Râmnicu Vâlcea racordate la sistemul centralizat. De azi, oamenii vor primi agent termic, dar și facturi mai mari la întreținere. Există însă și zone în care oamenii riscă să înghețe de frig în case. Este cazul orașului Brad, județul Hunedoara, dacă autorităţile nu găsesc rapid o soluţie pentru asigurarea stocului de păcură necesar pentru centrala termică.
Citeşte şi: Se depun cererile pentru ajutorul de încălzire. Care este termenul limită şi condițiile TUTORIAL VIDEO
Şi în Bucureşti sunt încă multe imobile neizolate termic. Locatarii acestora vor plăti facturi uriaşe la întreţinere, dar şi la curent, dacă vor alege să se încălzească cu aeroterme sau calorifere electrice.
Pentru locatarii din imobilele neizolate, specialiştii au câteva sfaturi.
„Să verifice dacă garniturile care închid sunt deteriorate sau nu, să le schimbe. Pentru cei cu case, verificarea termoizolației și mai ales la partea superioară a clădirii, gen poduri, mansarde, deoarece pe acolo sunt pierderi de căldura. Și împreună cu tâmplăria și ușile de la intrare”, spune Cătălin Chirvasă, potrivit stirileprotv.ro.
Izolarea unui apartament de două camere costă între 4.000 și 6.000 de euro în funcţie de suprafaţa de acoperit, înălţimea la care se află.
De asemenea, autoritățile au lansat programul „Valul renovării”, program finantat din fondurile alocate prin Planul National de Redresare si Rezilienta. Numai că în primele ore au fost depuse cereri de finanțare de peste două miliarde de euro, dublu faţă de suma alocată.