Milionarul Marius Ivan, fondator Henkel România, a murit încercând să facă o poză la cota 1400. Salvamontişii l-au recuperat dintr-o prăpastie de 50 de metri

Marius Ivan a murit sâmbătă după ce a alunecat și a căzut într-o râpă de 50 de metri în timp ce realiza fotografia. Acum, familia acestuia se pregătește de înmormântare, care va avea loc joi, 29 iunie 2023.
Alina Costache
27 iun. 2023, 22:20
Milionarul Marius Ivan, fondator Henkel România, a murit încercând să facă o poză la cota 1400. Salvamontişii l-au recuperat dintr-o prăpastie de 50 de metri

Marius Ivan a murit la doar 64 de ani. Milionarul român a avut un final cât se poate de tragic și totul din cauza unei simple poze. Mai exact, acesta încerca să își facă o fotografie la cota 1.400 la Sinaia în momentul în care tragedia a avut loc.

Originar din Craiova, milionarul a fost om extrem de serios în afaceri. De asemenea, acesta nu s-a afișat prea mult în spațiul public. A fost o prezență cât se poate de discretă de-a lungul anilor săi de activitate.

Doliu uriaș în cultura românească! Prof. univ. dr. Noemi Marin, fiica marelui dirijor și muzician Marin Constantin, a murit la vârsta de 68 de ani

Dincolo de Dufa și Henkel, Marius Ivan era un nume greu și în domeniul imobiliarelor. Mai mult de atât, el a fost cel care a finanțat prin anii ’90 echipa de baschet a Craiovei. Marius Ivan era poreclit ”Gigantul” și nu e de mirare numele său, având în vedere succesul său în afaceri, dar și înălțimea sa de 2.04 metri.

Marius Ivan și-a început afacerile în România imediat după Revoluție, importând produse de larg consum din Germania. Mai apoi, acesta a reușit să creeze branduri precum Dufa și Henkel Bautechnik România.După ce și-a făcut exilul din aceste afaceri s-a reorientat spre domeniul imobiliarelor. Oricum ar fi, de-a lungul activității sale a fost un om de succes și afacerile sale au fost dintre cele mai prospere, scrie Fanatik.

Născut în Craiova, Ivan a absolvit Facultatea de Științe Economice și nu și-a uitat niciodată prima sa iubire. Ete vorba despre baschet, sport pe care l-a practicat timp de 16 ani la Universitatea Craiova. ”Am fost selecționat, de câteva ori, și în lotul național, dar în perioada în care am jucat eu România n-a avut rezultate spectaculoase“, spunea milionarul într-un interviu acordat Business Magazin în urmă cu mulți ani.

A rămas mereu un pasionat al sportului, inclusiv de gimnastică, înot sau golf. De asemenea, se mândrea atunci și cu progresul său pe terenul de golf, reușind la un turneu Henkel o lovitură din categoria ”hole în one”, adică a introdus mingea de golf în cupă dintr-o singură lovitură.

“Asta înseamnă că am reușit să introduc mingea în cupă de la prima lovitura, lucru care se întâmplă foarte rar în competiții”, explica la un moment dat miliardarul.

O persoană extrem de discretă, Marius Ivan a vorbit, totuși, despre familia sa și cei trei copii ai săi: o fată și doi băieți, cărora avea de gând să le lase moștenire întregul său imperiu. Între timp, milionarul își aducea aminte cum a intrat în afaceri, imediat după Revoluție, impresionat de climatul din Germania.

“Am rămas impresionat de oferta de-acolo. Deși n-aveam nici experiență, nici bani, m-am hotărât, împreună cu alți cinci băieți de aceeași vârstă cu mine din Craiova, să importam alimente. Era clar că indiferent ce am fi adus în România am fi vândut”, povestea afaceristul.

S-a împrumutat inițial la părinți și și-a extins afacerea de la comerț de alimente la comerț de aparatură electrocasnică din Germania. A simțit că Bucureștiul are un potențial mult mai mare și s-a mutat aici, unde s-a asociat cu un om de afaceri local, Liviu Stan.

Doliu imens în România. Omul de afaceri cunoscut de toată lumea a murit înecat cu mâncare, date şocante din anchetă

A ajuns întâmplător în afacerea materialelor de construcții și a mizat pe vopsea, un produs care s-a vândut ca pâinea caldă. Așadar, povestea Dufa și Henkel s-a născut, iar după aproximativ 10 ani Marius Ivan vindea afacerile cu aproximativ 20 de milioane de euro.

A urmat un nou episod din viața lui Ivan, investițiile imobiliare. A construit complexul de birouri North Gate din București, estimat la 21 de milioane de euro atunci, printre altele.

De la câteva sute de mărci împrumutate de la părinți, Marius Ivan a ajuns să conducă afaceri de zeci sau poate sute de milioane de euro.

Marius Ivan, unul din fondatorii afacerii cu lacuri si vopsele Dufa Romania, a incasat 16 mil. $ (13 mil. euro) in urma vanzarii catre grupul german Henkel a participatiei detinuta la Henkel Bautechnik Romania, potrivit unor informatii din piata. „Marius Ivan a vandut 35% din companie”, a declarat pentru ZF Iulian Mangalagiu, directorul de marketing si vanzari al Henkel Bautechnik Romania.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Ordin clar. Se aplică de azi, 17 iulie, ora 11:00
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Unt de casă. Rețeta cu două îngrediente
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
De necrezut! Cât costă un șnițel de pui cu piure de cartofi, la 'împinge tava' în Eforie Nord
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Peste 37.500 de candidați s-au înscris la concursul național de ocupare a posturilor didactice
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'