Potrivit directorului unităţii, Vasile Râbu, în prezent, mina funcţionează pe producţie, în septembrie urmând ca rezerva de cărbune să se epuizeze. În perioada septembrie-decembrie vor fi efectuate lucrările de închidere şi conservare, iar utilajele unităţii vor fi duse într-o nouă locaţie pentru a fi expuse în cadrul Muzeului Mineritului care se va înfiinţa la Motru, scrie Agerpres.
„Mina Motru va lucra până îşi va epuiza rezerva de cărbune. Actualmente mina funcţionează pe producţie, ar mai funcţiona până în septembrie, iar de atunci ar urma să începem procedurile pentru demontare şi scoatere la suprafaţă a utilajelor. Am înţeles că Primăria de la Motru are un contract cu CEO pentru că vor să facă acel Muzeu al Mineritului, noi trebuie să scoatem secţiile şi să pregătim toate utilajele de subteran care trebuie duse la noua locaţie a muzeului”, a spus Vasile Râbu.
El a mai precizat că, în ceea ce priveşte soarta celor aproximativ 300 de angajaţi ai unităţii miniere, în perioada imediat următoare conducerea minei va intra la discuţii cu reprezentanţii CEO pentru a stabili câte persoane vor fi angrenate în procesul de închidere şi câte vor fi redistribuite către alte unităţi de profil.
„Am înţeles că vom intra în discuţii cu cei de la CEO pentru a vedea câţi mai rămân pentru închidere şi câţi vor fi redistribuiţi în altă parte. Deocamdată nu intrăm în şomaj, este posibil să intre cei care au dreptul să iasă la pensie. Vor rămâne la muncă cei care mai au nevoie de câţiva ani să îşi facă cei 20 de ani de subteran ca să poată ieşi la pensie”, a conchis Vasile Râbu.
Citeşte şi Minerii de la Husnicioara se pregătesc de proteste