Contractul include mai multe tipuri de rachete, unele clasificate, care au o rază de acţiune între 30 şi 150 de kilometri, printre acestea, şi o versiune modernizată a lansatorului multiplu de rachete Accular.
Dar nu au fost oferite detalii despre tipurile de rachete comandate sau despre obiectivele precise pe care acestea ar avea capacitatea să le lovească.
Potrivit agenţiei EFE, contractul include mai multe tipuri de rachete, unele clasificate, care au o rază de acţiune între 30 şi 150 de kilometri, printre ele fiind şi o versiune modernizată a lansatorului multiplu de rachete Accular.
Israelul dispune deja de capacităţi balistice semnificative, obţinute cu ajutorul asistenţei şi finanţării venite din partea SUA, unele capacităţi fiind realizate de industria naţională israeliană, dar există puţine informaţii despre componenţa acestui arsenal, informează Agerpres.
Se ştie însă că Israelul dispune de rachete sol-sol Ierihon, care au o rază de acţiune de 4.800 de kilometri şi pot fi echipate cu ogive nucleare. Israelul nu a admis niciodată public că ar dispune de arme nucleare.
Printre alte rachete sol-sol aflate în dotarea armatei israeliene se numără Delilah, cu o rază de acţiune de 250 de kilometri, şi Lora, cu o rază de acţiune de 280 de kilometri.
Israelul dispune de asemenea de mai multe tipuri de sisteme defensive anti-rachetă. Conform comunicatului emis, noile rachete comandate vor fi produse de societatea publică Industriile Militare Israeliene (IMI), în cooperare cu autoritatea însărcinată cu dezvoltarea sistemelor de armament din cadrul Ministerului israelian al Apărării. O parte din rachete se află deja în procesul de producţie, în timp ce altele sunt în faza de cercetare şi dezvoltare.
‘Dobândim şi dezvoltăm o putere de foc precisă care ne va permite să concentrăm capacităţile noastre ofensive şi să acoperim în câţiva ani ansamblul regiunii’, a transmis în acelaşi comunicat ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman.