Ministerul Comunicaţiilor a revocat trei membri din CA al Poştei Române pentru management defectuos UPDATE

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) companiei Poşta Română a decis joi revocarea din funcţie a trei membri ai Consiliului de Administraţie: Dante Stein, Bogdan Florian Matei şi Bogdan Cristian Patriniche, a anunţat joi acţionarul majoritar al companiei, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), potrivit News.ro. Consiliul de Administraţie protestează şi cheamă la dialog.
Filip Stan
28 sept. 2017, 14:37
Ministerul Comunicaţiilor a revocat trei membri din CA al Poştei Române pentru management defectuos UPDATE

UPDATE Membrii Consiliului de Administrație al Poștei Române se declară surprinși de demiterea a patru dintre ei, în condițiile în care compania a obținut în primele opt luni un profit de 18,3 milioane de lei, în creștere față de perioada similară a anului trecut (16,6 milioane lei), și propun revenirea la un dialog „calm, constructiv și fără caracter public” între ministru și conducerea Poștei, pentru a identifica soluții imediate și eficiente pentru dezvoltarea operatorului național de servicii poștale.

„Consiliul de Administrație a luat act, cu surprindere, de declarațiile publice făcute, astăzi, de ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, prin care este anunțată demiterea a patru dintre membrii săi. Nu înțelegem ce anume poate fi imputat unei echipe de profesioniști care, în ultimii ani, alături de managementul Poștei Române și de cei peste 25.000 de salariați, au performat, reușind să aducă în echilibru compania, după mulți ani de pierderi. În anul 2017, sub conducerea acestui Consiliu de Administrație, în primele opt luni, aceasta a înregistrat un profit de 18,3 milioane de lei, în creștere față de perioada similară a anului trecut (16,6 milioane lei)”, se arată într-un comunicat semnat de președintele CA al Poștei Române, Dante Stein.

Potrivit sursei citate, profitul realizat este rezultatul activității operaționale, „chiar și cu lipsurile majore din zona investițiilor pe care Poșta Română le-a resimțit, în ultima perioadă”.

„Intenția noastră a fost să atragem atenția atât asupra situației cash flow-ului, cât și asupra importanței urgentării procesului de capitalizare, apanaj exclusiv al acționarilor. În acest sens am transmis acel document către MCSI, document care făcea parte dintr-o corespondență firească și confidențială între conducerea executivă a CNPR și acționari, și care s-a dorit a fi un puternic semnal de alarmă. Având în vedere situația în care se găsește compania în acest moment, reiterez, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație, că aceste acțiuni intempestive nu fac altceva decât să destabilizeze echilibrul, și așa fragil, al Poștei Române, și propun revenirea la masa dialogului, calm, constructiv și fără caracter public, între ministru și conducerea companiei, pentru a găsi soluții imediate și eficiente pentru dezvoltarea operatorului național de servicii poștale’, afirmă Dante Stein.

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) companiei Poșta Română a decis joi revocarea din funcție a trei membri ai Consiliului de Administrație, respectiv Dante Stein, Bogdan Florian Matei și Bogdan Cristian Patriniche, din cauza managementului defectuos care a condus la acumularea de datorii mari într-o perioadă scurtă de timp, informează Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), acționarul majoritar al Poștei Române.

Recent, compania a anunțat că se află în iminentă incapacitate de plată, precizează MCSI, într-un comunicat publicat pe site.

Tot în ședința de joi s-a constatat împlinirea duratei mandatului lui Horia-Andrei Bud.

„Acționarul majoritar, MCSI, i-a numit membri provizorii în Consiliul de Administrație pe Adrian-Daniel Găvruță — secretar general adjunct în cadrul MCSI, și pe Carmen-Mihaela Dăneț — director general, Direcția Generală Economică, Achiziții Publice și Administrativ din cadrul MCSI. Alături de aceștia, din CA al Poștei Române mai fac parte Ioan Bejan și Benoit Pleska, numiți administratori luna trecută, precum și Florin Luca, administrator din partea Fondului Proprietatea”, precizează MCSI.

Noul Consiliu de Administrație al Poștei Române se va întruni în perioada imediat următoare pentru a-și alege președintele și pentru a stabili modul de îndeplinire a măsurilor prevăzute în planul strategic de redresare a companiei, aprobat miercuri în Guvern.


Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) companiei Poşta Română a decis joi revocarea din funcţie a trei membri ai Consiliului de Administraţie: Dante Stein, Bogdan Florian Matei şi Bogdan Cristian Patriniche, a anunţat joi acţionarul majoritar al companiei, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

”Decizia a fost luată având în vedere managementul defectuos care a condus la acumularea de datorii mari într-o perioadă scurtă de timp. Recent, compania a anunţat că se află în iminentă incapacitate de plată”, arată un comunicat emis de Ministerul Comunicaţiilor.

În şedinţa acţionarilor s-a constatat totodată împlinirea duratei mandatului lui Horia-Andrei Bud.

Acţionarul majoritar, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), i-a numit membri provizorii în Consiliul de Administraţie pe Adrian-Daniel Găvruţă (secretar general adjunct în cadrul ministerului) şi pe Carmen-Mihaela Dăneţ (director general al Direcţiei Generale Economice, Achiziţii Publice şi Administrativ din cadrul MCSI).

Alături de aceştia, din board-ul Poştei mai fac parte: Ioan Bejan şi Benoit Pleska, numiţi administratori luna trecută, precum şi Florin Luca, administrator din partea Fondului Proprietatea.

”Noul Consiliu de Administraţie al Poştei Române se va întruni în perioada imediat următoare pentru a-şi alege preşedintele şi pentru a stabili modul de îndeplinire a măsurilor prevăzute în planul strategic de redresare a companiei, aprobat ieri (miercuri, 27 septembrie, nr.) în Guvern”, adaugă oficialii ministerului.

Guvernul a aprobat miercuri un memorandum ce presupune măsuri pentru redresarea activităţii companiei naţionale Poşta Română, între acestea fiind creşterea veniturilor, reorganizarea companiei prin înfiinţarea centrelor de profit la nivel regional, dar şi renegocierea contractelor existente.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor si Societăţii Informaţionale, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.

Poşta a anunţat recent că a înregistrat, în primele şase luni din acest an un profit operaţional brut de 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), în creştere cu 6,6% faţă de perioada similară a anului trecut.

Rezultatul net s-a ridicat, în acelaşi interval, la 17,8 milioane de lei, în creştere cu 12,5% faţă de primele şase luni din 2016.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Localitatea din apropierea României cu o istorie impresionantă. Este cel mai vechi oraș din Europa locuit continuu
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Nu mai poți plăti în rate. Se schimbă limitele direct în lege
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
Cine îi va lua locul lui Iohannis la prezidențiale. PSD anunță azi
Adevarul
Afacerea clandestină care i-a transformat pe securiști în milionari. „Mulți oameni și-au vândut casa pentru asta” INTERVIU
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Doliu în lumea muzicii. Un artist de muzică populară s-a stins din viață
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Amantlâc pe față în showbiz-ul românesc! E iz de scandal! Soția sportivului cu amantă a decis să se răzbune pe spărgătoarea de căsnicii: „Scai obosit”
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Top 12 cele mai scumpe insule din Grecia: Care este insula care te poate lăsa cu buzunarul gol în vacanță
Capital.ro
Ilegal pentru proprietarii de mașini. N-ai voie să o împrumuți. Faci închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Simona Halep, în doliu! A dat vestea cumplită a morții cu puțin timp în urmă! O persoană la care ținea enorm s-a stins din viață
substantial.ro
Operație minim invazivă de rezecție a prostatei realizată cu succes la Spitalul Clinic SANADOR
MediaFlux
ÎNCEPE RĂZBOIUL! Atacurile vor fi LANSATE în 24 DE ORE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!