Ministerul Educaţiei a făcut anunţul aşteptat de toată lumea. Solicitările au fost acceptate

Ministerul Educației anunță că, în urma consultărilor cu reprezentanți ai societății civile, ia în considerare patru schimbări în proiectul de HG referitor la reconfigurarea ARACIP.
Filip Stan
29 dec. 2021, 16:23
Ministerul Educaţiei a făcut anunţul aşteptat de toată lumea. Solicitările au fost acceptate

Ministerul Educaţiei a organizat o dezbatere publică referitoare la reforma ARACIP. Consultarea publică a fost propusă de mai multe organizații, inclusiv FEPAL, însă o parte dintre participanți s-au declarat nemulțumiți de felul în care aceasta a fost organizată.

Alexandru Rafila, anunţ de ultimă oră despre ÎNCHIDEREA ŞCOLILOR. Cum arată noua structură a anului şcolar, după vacanţa de iarnă

Corina Atanasiu, fondatoarea FEPAL, a descris dezbaterea drept ”organizată de către Ministerul Educaţiei în bătaie de joc, la 8 dimineața într-o zi de Crăciun. Firește, fără o moderare corectă”

Referitor la dezbaterea publică organizată online astăzi, 27 decembrie a.c., având ca obiect proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), apreciem participarea unui număr important de
reprezentanți ai societății civile.

Ca urmare a propunerilor formulate, până în acest moment se pot lua în considerare următoarele solicitări:
1. Prevederea posibilității de cooptare a unor colaboratori externi, din străinătate, experţi în domeniul evaluării calității educației, remunerați conform legii;
2. Revizuirea articolului care prevede posibilitatea alegerii aceleiași persoane în funcția de președinte al Consiliului ARACIP în sensul limitării la maximum 2 mandate complete cu durata de 4 ani fiecare.
3. Completarea componenței Consiliului ARACIP cu un reprezentant al ARACIS;
4. Înlocuirea sintagmei “reprezentant legal” cu sintagma “membru desemnat de către organismul de conducere al CNE” în cazul membrului cu statut de observator desemnat de Consiliul Național al Elevilor.
Precizam că acest proiect de act normativ a parcurs un amplu proces de transparență decizională, începând cu data de 28 august 2021.
Propunerile, sugestiile sau opiniile cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice, care vor fi transmise pana mâine, 28 decembrie 2021, ora 20.00, vor fi analizate conform legii, urmând ca forma finală obținută pe baza observațiilor și propunerilor formulate să fie postată de  Ministerul Educaţiei.

Surpriză pentru elevi la revenirea din vacanţa de iarnă. S-a decis în Guvern. Care este noua structură a anului şcolar
Alexandru Rafila, anunţ despre posibila închidere a şcolilor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi-a exprimat speranţa ca în perioada următoare să existe o decizie la nivel politic pentru adoptarea certificatului electronic COVID, prin care s-ar evita un ‘lockdown’, închiderea şcolilor şi un număr mare de decese cauzate de infecţia cu SARS-CoV-2.

El a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că certificatul electronic ar trebui introdus înainte să crească numărul de cazuri cu varianta Omicron.

„Din păcate, o măsură care să încetinească transmisia, respectiv utilizarea acelui certificat COVID – noi l-am elaborat, dar, cum bine ştiţi, el nu a fost adoptat – este o măsură pe care am fi vrut să o luăm, chiar dacă temporar, în România, încât să putem să gestionăm mai bine acest val cinci. Rămâne de văzut dacă în perioada următoare va exista o decizie politică, care să poată să ducă la adoptarea unui astfel de document, încât să evităm trei lucruri majore (…) pe care eu, personal, cât şi colegii mei, ca oameni de sănătate, doresc să le evite”, a spus Rafila la Ministerul Sănătăţii.

Alexandru Rafila vrea ca autorităţile să aibă la dispoziţie toate instrumentele pentru gestionarea valului cinci al pandemiei, al cărui debut poate fi considerat atunci când rata de infectare depăşeşte unu la mie.

„În primul rând, dorim să evităm un lockdown, care ar afecta foarte serios viaţa economică a ţării, dorim să evităm închiderea şcolilor – întotdeauna am militat pentru menţinerea şcolilor deschise, sigur, în condiţii de siguranţă pentru elevi şi pentru personalul didactic – şi, bineînţeles, ceea ce ne preocupă cel mai mult, este vorba despre un număr cât mai mare de decese, reducerea numărului de decese este esenţială şi trebuie să avem la dispoziţie toate instrumentele pentru ca acest lucru să poată fi realizat şi în ţara noastră”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

 

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Condimentul care stimulează metabolismul și accelerează digestia, recomandat de Mihaela Bilic: „Merge și cu carne și cu pește și cu legume și cu orez”
Capital.ro
Decizie pentru cei cu mașini pe motorină. Vor fi taxați mai puțin. Se aplică din 31 iulie
Playtech.ro
Iubita lui David Popovici, apariție de SENZAȚIE! I-a lăsat pe toți cu gura căscată, ipostaze îndrăznețe
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Locul unic din România, magnet pentru turiști. Este comparat cu Marea Moartă
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Decizie ISTORICĂ luată de Mircea LUCESCU. Vestea pe care toată România o aștepta
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
„Durere mare” Ei sunt părinții Marinei Gavril, doctorița ucisă cu sânge rece în Brăila! Primul și singurul mesaj sfâșietor pe care femeia l-a postat după ce fiica i-a fost omorâtă
substantial.ro
Fetiță de 7 ani rănită în accidentul din Parcul Pantelimon este conștientă și stabilă
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?