Ministerul Educaţiei, explicaţii privind cazul elevei din Bucureşti care avea nota 8,10 pe lucrarea la Matematică la Bac, dar în platformă apărea 1,10

Ministerul Educaţiei anunţă că a fost o eroare în cazul elevei din Bucureşti care avea nota 8,10 pe lucrarea la Matematică la Bac, dar în platformă apărea 1,10. Potrivit unui comunicat de presă, fata a fost informată pentru a decide dacă îşi retrage sau nu contestaţia depusă.
Filip Stan
16 iul. 2021, 20:43
Ministerul Educaţiei, explicaţii privind cazul elevei din Bucureşti care avea nota 8,10 pe lucrarea la Matematică la Bac, dar în platformă apărea 1,10
Ministerul Educaţiei, explicaţii privind cazul elevei din Bucureşti care avea nota 8,10 pe lucrarea la Matematică la Bac, dar în platformă apărea 1,10

Ministerul Educaţiei a transmis că în cazul unei eleve de la Colegiul „George Coşbuc” din Bucureşti care avea nota 8,10 pe lucrarea la Matematică din cadrul examenului de Bacalaureat, dar în platforma informatică apărea 1,10, că a fost o eroare, iar candidata a fost informată, pentru a decide dacă îşi retrage contestaţia depusă.

„Toate demersurile efectuate au avut permanent în vedere asigurarea corectitudinii şi preocuparea de a nu leza în niciun mod interesul elevului. Lucrarea a fost reevaluată, pe lucrare existând notele acordate de profesorii evaluatori şi semnăturile acestora”, au arătat reprezentanţii ministerului.

Ministerul Educaţiei, explicaţii privind cazul elevei din Bucureşti care avea nota 8,10 pe lucrarea la Matematică la Bac, dar în platformă apărea 1,10

Citeşte şi Proiectul „România Educată”, adoptat de Guvern. Cum arată structura sistemului de educaţie. Ce se întâmplă cu Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională DOCUMENT

„Comisia Naţională de Bacalaureat a fost sesizată în scris, de Comisia din centrul regional de contestaţii Giurgiu, cu privire la faptul că în urma desecretizării lucrării unui candidat de la Colegiul Naţional Bilingv «George Coşbuc» din Bucureşti, la disciplina Matematică, s-a constatat că pe lucrare era înscrisă nota 8,10, în timp ce în aplicaţia informatică apărea 1,10”, a transmis, vineri, Ministerul Educaţiei.

Potrivit sursei citate, Comisia de bacalaureat din centrul zonal de evaluare Buzău, unde a fost evaluată iniţial lucrarea, a solicitat Comisiei Naţionale aprobarea de corectare în aplicaţia informatică a notei înscrise greşit – 1,10, cu nota înscrisă pe lucrare – 8,10. Astfel, prin intermediul Comisiei din centrul de examen, persoana a fost informată de eroarea produsă şi i s-au furnizat toate informaţiile pentru a decide, în contextul creat, dacă îşi menţine contestaţia.

„Toate demersurile efectuate au avut permanent în vedere asigurarea corectitudinii şi preocuparea de a nu leza în niciun mod interesul elevului. Lucrarea a fost reevaluată, pe lucrare existând notele acordate de profesorii evaluatori şi semnăturile acestora. Candidata poate solicita vizualizarea lucrării, convingându-se că lucrarea a fost supusă procesului de reevaluare. Pentru a diminua prejudiciul emoţional produs candidatei şi pentru a lua o decizie în cunoştinţă de cauză era firesc să i se transmită toate informaţiile legate de lucrarea sa. Demersurile întreprinse au fost în scopul respectării interesului superior al elevului”, au subliniat reprezentanţii ministerului.

Aceştia au explicat că, după afişarea rezultatelor examenului de Bacalaureat, candidaţii pot depune contestaţii, iar lucrările sunt selectate în centrul zonal de evaluare pentru a fi transmise către centrul regional de soluţionare a contestaţiilor. În acest scop lucrările se resecretizează – atât notele, cât şi numele candidatului şi ale evaluatorilor. După reevaluarea lucrărilor contestate, evaluatorii trec notele pe lucrare, iar preşedintele calculează media pe lucrare.

Citeşte şi Noutăţi cu privire la modificarea examenului de Bacalaureat. Ministrul Educaţiei a făcut anunţul: Probele bazate pe competențe nu vor mai avea loc mai devreme de 2026

Lucrările se desecretizează şi se compară media iniţială cu media obţinută prin reevaluare, respectând procedurile specifice. La acel moment se pot identifica eventualele erori de introducere în aplicaţia informatică a notelor înscrise pe lucrări în urma evaluării iniţiale, a transmis preşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat, secretar de stat prof. Sorin Ion.

Reamintim că Libertatea.ro a relatat că o elevă de la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc”, care era preadmisă la o universitate britanică, a depus contestaţie după ce a aflat că nota ei la Matematică a fost 1,10. Ulterior, mama fetei a fost sunată de directoarea Colegiului care i-a spus să discute cu inspectorul general adjunct Daniel Mălăelea, care a fost şeful Comisiei de Bacalaureat pe Bucureşti, iar de la acesta a aflat că nota ei era 8,10.

Eleva a declarat că reprezentanţii inspectoratului i-au spus că dacă îşi retrage contestaţia nota va rămâne 8,10, dar în urma contestaţiei ea ar putea scădea. Ulterior, mama ei ar fi fost anunţată că, în urma contestaţiei, nota este de 7,80 şi ar fi mai bine să retragă contestaţie, pentru a rămâne cu nota 8,10. Eleva a susţinut că atunci când a depus cerere pentru retragerea contestaţiei i s-a spus că nu se cunoaşte o metodologie pentru acest demers. Ulterior, ea a constatat că nota i-a rămas 8,10, fără să apară că lucrarea ar fi fost recorectată.

DailyBusiness
Pensie record în România! Un român încasează peste 108.000 de lei pe lună doar din contributivitate!
Spynews
Cum comunică Ozana Barabancea cu părinții ei decedați. Ce face jurata Te cunosc de undeva de fiecare dată când merge la mormânt: „Îi bag în ședință”
Bzi.ro
Alexandru Papadopol, acuzat că și-ar fi părăsit iubita înainte de nuntă! Ce a spus actorul în apărarea sa
Fanatik.ro
Anunț important pentru toți clienții Hidroelectrica. Ce se întâmplă cu facturile după 31 martie 2025
Capital.ro
Călin Georgescu, în culmea fericirii. A primit verdictul care-l poate face președintele României
Playtech.ro
Dan Negru, reacție tranșantă după retragerea Simonei Halep: “I-aș cere să nu mai spună niciodată suntem o țară mică”
DailyBusiness
Angajări pe bandă rulantă la McDonald’s. Iată ce salariu se oferă și care sunt beneficiile
Adevarul
Un fost primar la Iașiului, la al doilea dosar penal pentru pornografie infantilă. A fost reținut acum trei ani după ce ar fi agresat trei copile
wowbiz.ro
Mihaela a murit alături de tatăl ei, după ce s-au scufundat cu mașina în râul Olt! Ce a apucat tânăra să facă în ultimele clipe de viață?
Spynews
De ce să nu mai arunci coaja de la fructe și legume. Cum poate fi folosită
Spynews
O influenceriță din România a izbucnit în lacrimi după ce a fost acuzată că a slăbit cu medicamente de diabet și nu mâncând sănătos / VIDEO
Evz.ro
O zi din viața lui Crin Antonescu. La ce oră se trezește
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Ultimul mesaj al Mihaelei, înainte să se stingă alături de tatăl ei după ce au plonjat cu mașina în râul Olt: „Ai fi nemuritoare...”
Cancan.ro
Ea este Mihaela, tânăra de 23 de ani care a murit cu tatăl ei, după ce a plonjat cu mașina în apele înghețate ale râului Olt 😢
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Călin Georgescu e demolat. Verdictul la care nu se gândea niciodată: Praf ne-am făcut
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
VIDEO Păcălită pe Facebook, a furat seiful familiei. "M-a amăgit și m-a fraierit. Regret enorm"
substantial.ro
Crin Antonescu explică cum a trăit după retragerea din politică: ‘Din veniturile soției’
MediaFlux
HAGI, URMĂRIT în trafic de POLIȚIȘTI. A fost UIMIT de SANCȚIUNEA primită când a fost OPRIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Bugetul CNAS pentru 2025 acoperă doar 10 luni de medicamente compensate: sănătatea românilor în mare pericol