Ministerul Educaţiei face publice rezultatele primei etape de consultare la nivelul zilei de vineri, 15 ianuarie, cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţământ, cu precizarea că raportarea din care au rezultat procentele de disponibilitate s-a făcut incluzând şi persoanele care nu s-au pronunţat în niciun fel asupra disponibilităţii de vaccinare (răspunsuri asimilate neconcludent răspunsurilor negative).
Având în vedere suprapunerea dintre perioada de vacanţă şi perioada de interogare, suprapunere care a generat un număr important de persoane care nu s-au exprimat nici afirmativ, nici negativ cu privire la disponibilitatea de vaccinare, Ministerul Educaţiei decide iniţierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilităţii de vaccinare, în perioada 16 ianuarie – 1 februarie 2021.
Până în momentul de faţă, la nivelul învăţământului preuniversitar, 45,06% dintre angajaţi au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajaţi în sistemul de învăţământ preuniversitar (inclusiv persoanele care nu au raspuns).
Ministrul Sănătăţii: ”Vor fi deschise școlile dacă trendul rămâne cel de azi”. Ce se întâmplă dacă un copil e pozitiv
În sistemul de învăţământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64% (raportat la totalul de
51.094 titulari angajaţi în sistemul de învăţământ universitar + 9.295 cadre didactice asociate – inclusiv persoanele care nu au raspuns).
Numărul angajaţilor din sistemul de învăţământ care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie este de 167.977 persoane (131.962 – personal din sistemul de învăţământ preuniversitar si 36.015 – personal din sistemul de învăţământ universitar).
„Ne exprimăm speranţa că în cea de-a doua etapă de interogare vor răspunde şi angajaţii care nu s-au pronunţat până acum asupra disponibilităţii la vaccinare”, transmite MEC.