Ministerul arată că la începutul lunii iunie 199 de grupe de cadre didactice din toată țara, dintre care 84 din învățământul primar și 115 din învățământul gimnazial, participă exclusiv online la cursurile de formare continuă acreditate, nivel II, în cadrul CRED.
Citeşte şi: S-a decis! Concursurile de titularizare pot fi organizate pe perioada stării de alertă
Potrivit autorității citate, anterior prezentei etape de formare, anume în intervalul februarie – mai 2020, 311 grupe de cursanți – dintre care 134 din nivelul de învățământ primar și 177 de grupe din învățământul gimnazial – au trecut cu succes de etapa de evaluare finală, după ce, din luna aprilie, au realizat tranziția totală de la cursuri desfășurate în sistem blended-learning (față în față și online) către cursuri de formare organizate exclusiv online.
Comunicatul Ministerul Educaţiei şi Cercetării
„Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED este un proiect lansat în anul 2017, cu o durată de implementare de 4 ani. Este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul se implementează la nivel național și are 12 parteneri – instituții publice. CRED este parte integrantă a Strategiei Europa 2020, prin Strategia privind Reducerea Părăsirii Timpurii a Școlii (aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 417/2015).