Ministerul Energiei: Am luat măsurile pentru asigurarea alimentării cu energie şi gaze în condiţii meteo nefavorabile

Ministerul Energiei a anunţat vineri seara că "au fost luate toate măsurile necesare la nivelul tuturor operatorilor", pentru buna funcţionare a sistemului energetic naţional şi pentru asigurarea neîntreruptă a alimentării cu energie electrică şi gaze naturale în condiţii meteo nefavorabile.
Filip Stan
30 dec. 2016, 20:38
Ministerul Energiei: Am luat măsurile pentru asigurarea alimentării cu energie şi gaze în condiţii meteo nefavorabile

Ca în fiecare an, în perioada sezonului rece, energeticienii, indiferent de sectorul de activitate în care lucrează, sunt pregătiţi să intervină în condiţii de vreme extremă pentru a menţine aprovizionara continuă cu energie şi pentru a remedia pagubele produse de intemperii. Am încredere că şi în acest an îşi vor face datoria„, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, într-un comunicat.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu, precizează că sunt luate toate măsurile necesare funcţionării sistemului în condiţii meteorologice nefavorabile.

Din monitorizările realizate la nivelul Ministerului Energiei în această dimineaţă (vineri, 30 decembrie, n.r.), nu au fost raportate incidente sau instalaţii afectate de condiţii meteo nefavorabile. De asemenea, sunt asigurate atât stocurile de cărbune, cât şi cele de gaze naturale, astfel încât să nu fie afectată funcţionarea sistemului„, spune secretarul de stat, Corina Popescu.

La nivelul operatorilor s-au luat măsuri suplimentare, fiind pregătite echipe de intervenţie, iar sistemul de ture a fost suplimentat în această perioadă, astfel încât timpul de răspuns în cazul unor avarii să fie cât mai redus, precizează oficialii Ministerului Energiei.

Echipele de intervenţie sunt dotate cu echipamente speciale pentru a putea acţiona şi în zonele greu accesibile„, se mai arată în comunicat.

De asemenea, companiile de distribuţie a electricităţii au pus la dispoziţia cetăţenilor mai multe numere de telefon, de unde aceştia pot afla informaţii în cazul în care sunt zone avariate de condiţiile meteorologice, care se găsesc pe site-ul Ministerului Energiei. La aceste numere consumatorii pot semnala atât întreruperi ale alimentării cu energie electrică, cât şi situaţii cu potenţial risc de accidente.

Citeşte şi ANRE: Preţul curentului electric pentru populaţie ar putea scădea cu 2-3% de la 1 ianuarie

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Reduceri la facturile la energie. Cum se calculează consumul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'