„Ca în fiecare an, în perioada sezonului rece, energeticienii, indiferent de sectorul de activitate în care lucrează, sunt pregătiţi să intervină în condiţii de vreme extremă pentru a menţine aprovizionara continuă cu energie şi pentru a remedia pagubele produse de intemperii. Am încredere că şi în acest an îşi vor face datoria„, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, într-un comunicat.
De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu, precizează că sunt luate toate măsurile necesare funcţionării sistemului în condiţii meteorologice nefavorabile.
„Din monitorizările realizate la nivelul Ministerului Energiei în această dimineaţă (vineri, 30 decembrie, n.r.), nu au fost raportate incidente sau instalaţii afectate de condiţii meteo nefavorabile. De asemenea, sunt asigurate atât stocurile de cărbune, cât şi cele de gaze naturale, astfel încât să nu fie afectată funcţionarea sistemului„, spune secretarul de stat, Corina Popescu.
La nivelul operatorilor s-au luat măsuri suplimentare, fiind pregătite echipe de intervenţie, iar sistemul de ture a fost suplimentat în această perioadă, astfel încât timpul de răspuns în cazul unor avarii să fie cât mai redus, precizează oficialii Ministerului Energiei.
„Echipele de intervenţie sunt dotate cu echipamente speciale pentru a putea acţiona şi în zonele greu accesibile„, se mai arată în comunicat.
De asemenea, companiile de distribuţie a electricităţii au pus la dispoziţia cetăţenilor mai multe numere de telefon, de unde aceştia pot afla informaţii în cazul în care sunt zone avariate de condiţiile meteorologice, care se găsesc pe site-ul Ministerului Energiei. La aceste numere consumatorii pot semnala atât întreruperi ale alimentării cu energie electrică, cât şi situaţii cu potenţial risc de accidente.
Citeşte şi ANRE: Preţul curentului electric pentru populaţie ar putea scădea cu 2-3% de la 1 ianuarie