Această emisiune a fost de 400 de milioane de lei, dar Finanțele au primit subscrieri în valoare de 593,4 milioane de lei, iar sesiunea sumplimentară de 60 de milioane de lei nu a fost adjudecată. Din totalul sumei împrumutate, o sumă de 351 de milioane a fost în numele băncilor și restul din oferte necompetitive.
MFP a menționat că a respins „în totalitate ofertele de cumpărare transmise cu un nivel al preţului mai mic de 98,6849%”.
În schimb, cea de-a doua licitație programată joi, pentru certificate de trezorerie cu discount, s-a încheiat cu un eșec. Finanțele au dorit să împrumute, pentru 12 luni, 500 de milioane de lei, dar suma subscrisă a fost de 209,1 milioane lei, din care 120,6 milioane de lei în contul băncilor și restul oferte necompetitive.
„În conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 din Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2245 din 16.09.2016, Ministerul Finanţelor Publice respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al randamentului”, au anunțat Finanțele.