Potrivit sursei citate, aceste tratamente noi sunt destinate atât pacienților care suferă de boli pentru care nu există alternativă terapeutică, dar și pentru afecțiuni oncologice, hematologice, diabet și HIV/SIDA.
Totodată, tot anul acesta, prețurile a 55 de medicamente au scăzut, cu valori cuprinse între 10 și 80%.
Este vorba atât despre medicamente care fac obiectul unor contracte cost-volum-rezultat, precum cele pentru tratamentul hepatitei C, cât și despre medicamente din aria terapeutică a unor afecțiuni neurologice și psihice, dar și hipertensiune arterială sau boli reumatice.
„Banii economisiți în bugetul destinat consumului de medicamente datorită diminuărilor de prețuri la unele produse farmaceutice au fost bineveniți la buget pentru a acoperi costurile altor tratamente acordate în cadrul sistemului de sănătate. Așa cum se știe, banii nu sunt niciodată suficienți, nu doar în sistemul de sănătate din România, ci în toată lumea. Însă, politicile publice de sănătate prevăzute de Programul de guvernare au în centrul lor pacientul și prioritatea mandatului meu este asigurarea accesului pacienților la tratamentele de care au nevoie”, afirmă ministrul Sănătății, Florian Bodog, citat în comunicatul de presă.
Pentru a identifica soluții pentru eliminarea exportului paralel de medicamente, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a solicitat întrunirea miniștrilor UE în cadrul Consiliului miniștrilor Sănătății, care va avea loc la Bruxelles în data de 8 decembrie 2017.
Citeşte şi Ministerul Sănătăţii: Lipsa imunoglobulinei, determinată de probleme ale firmelor producătoare