Anunţul implică încheierea unui acord-cadru cu o durată de 48 de luni pentru furnizarea de „vaccin combinat difteric-tetanic-pertussis acelular, polio inactivat, H.influenzae tip b, hepatitic B (DTPa-VPI-HiB-HB) – hexavalent”.
Contractul a fost atribuit pe 16 ianuarie societăţilor Farmexim SA, Europharm Holding SA, Mediplus Exim SRL, Farmexpert DCI SRL, Compania Naţională Unifarm şi Sanofi Romania SRL şi are o valoare totală de 76.219.500 de lei, fără TVA.
Conform anunţului de participare la această licitaţie, care a fost publicat în SEAP pe 19 august 2017, cantitatea de vaccinuri pe care MS dorea să o achiziţioneze prin acordul-cadru era de minimum 610.000 de doze şi de maximum 2.620.000 de doze.
Printr-o altă licitaţie deschisă, MS a încheiat un acord-cadru cu o durată de 48 de luni şi cu o valoare totală de 4.380.000 de lei, fără TVA, pentru furnizarea de doze de vaccin hepatitic B pediatric. Contractul a fost atribuit pe 25 ianuarie societăţilor Europharm Holding SA, Mediplus Exim SRL şi Farmexpert DCI SRL. Prin această licitaţie, MS a dorit să achiziţioneze minimum 200.000 de doze de vaccin şi de maximum 954.000 de doze.
În cazul ambelor licitaţii, criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, contractele fiind finanţate din „bugetul de stat sau din veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii”.
Pe de altă parte, printr-o altă licitaţie deschisă, MS a încheiat pe 25 ianuarie, cu mai multe societăţi, un acord-cadru cu o valoare totală de 203.450.879,26 de lei, fără TVA, şi cu o durată de 24 de luni pentru achiziţia publică centralizată de medicamente oncologice. În acest caz, principalele modalităţi de finanţare şi plată sunt reprezentate de bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, potrivit unui alt anunţ publicat în SEAP.