Ministerul Sănătăţii doreşte o lucrare mai amplă pentru reabilitarea secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, s-au întâlnit, vineri dimineață, pentru a discuta despre reabilitarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși, convenind asupra unei lucrări mai ample decât cea anunțată inițial.
Romania TV
12 aug. 2016, 09:52
Ministerul Sănătăţii doreşte o lucrare mai amplă pentru reabilitarea secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi

„Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire, va exista o comisie de lucru și spre sfârșitul săptămânii va veni cu un proiect mult mai amplu decât v-am anunțat inițial. Vom ști costurile la finalul săptămânii, când se vor întâlni arhitecți ai ministerului, care știu cum trebuie să funcționeze un spital. Suma nu o știm. (…) Inițial am anunțat că primăria va face doar cele cinci camere, acum se dorește o lucrare mai amplă. Vom vedea în final ce își dorește ministerul. Noi suntem dispuși să alocăm sumele necesare pentru ca spitalul să arate cât mai bine”, a precizat primarul Sectorului 1.

La rândul său, ministrul a subliniat că o lucrare mai amplă în cadrul secției de Terapie Intensivă „înseamnă o aducere a acesteia cât mai aproape de standardele internaționale”.

Voiculescu: Nu va fi niciun fel de privatizare a sistemului de sănătate

„Ministerul va încerca să găsească soluții pentru personalul de acolo. Avem, evident, o problemă de finanțare, pentru că sunt puțini pacienți în acest moment în spital. Vrem să păstrăm echipa de Spitalul de Arși”, a spus el.

Vlad Voiculescu a adăugat că în momentul acesta spitalul plătește salariile fără probleme, dar că mai târziu s-ar putea să apară probleme, dacă unitatea nu va avea destui pacienți.

„Casa de Asigurări decontează servicii de sănătate. Dacă serviciile nu sunt prestate, pentru că nu sunt pacienți, atunci evident există o problemă de finanțare, problemă pe care încercăm să o soluționăm. Pe de o parte, asigurându-ne că spitalul va funcționa, va oferi servicii pentru care va primi plata corectă de la CNAS. Pe de altă parte, dacă va fi nevoie de alt tip de soluții, le vom căuta. (…) Trebuie să avem un studiu, trebuie să definim nevoia. În momentul acesta, Spitalul de Arși are peste 70 de paturi. Probabil că pot fi reduse prin eficientizare”, a explicat el.

Pe de altă parte, ministrul a reiterat că obiectivul pe termen mediu îl constituie realizarea unui alt spital și că orice lucrare la secția de Terapie Intensivă reprezintă „o soluție temporară”.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a propus pe 28 iulie ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, reabilitarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși, care ar putea fi realizată în maxim două luni, sau modificarea completă a departamentului și realizarea unei secții ”după cele mai înalte standarde”.

”Reabilitarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși ar putea fi realizată rapid, în maxim două luni, însă acest lucru ar include doar rezolvarea deficiențelor constatate de către inspectorii Direcției de Sănătate Publică București, care au dus la suspendarea activității secției ATI și care se regăsesc în procesul verbal de constatare a condițiilor igienico-sanitare. În acest termen nu se poate realiza decât dotarea celor cinci camere ale secției ATI cu un sistem de climatizare ultramodern, cu pereți din inox achiziționați din străinătate, precum și cu uși glisante din inox”, a precizat edilul Dan Tudorache.

Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul din România unde temperaturile nu trec de 20 de grade, în sezonul cald. Turiștii străini îl adoră
Capital.ro
Îți golește contul. Rămâi cu zero lei în bancă. Nu le răspunde, dacă primești mesaj
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Poți depune CONTESTAȚIE pentru pensie. Dacă vei întârzia cu cererea, o să rămâi cu venitul greșit
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Te lasă fără bani chiar la bancomat. Cum acționează escrocii
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cum vrea Vlad Pascu să scape de închisoare. Părinții celor doi tineri uciși în tragedia de la 2 Mai sunt revoltați: „Vrea să fie eliberat, să-și îmbrățișeze părinții”
Capital.ro
Halep, în culmea fericirii. Nu mai poate de bucurie. L-a văzut prima oară
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Chinurile Ioanei din Broșteni: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
substantial.ro
Bombardier Su-34 rusesc doborât de forțele ucrainene în regiunea Kursk
MediaFlux
BOALA de care suferă DONALD TRUMP după ce a fost ÎMPUȘCAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...