Lucrările au fost realizate în baza unei finanţări europene nerambursabile în valoare de 4,94 de milioane de lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de 3,79 de milioane de lei, iar diferenţa este cofinanţare locală, potrivit Agerpres.
„Fondurile europene reprezintă o soluţie pentru reabilitarea unităţilor medicale şi exemplul concret este chiar aici. Tocmai de aceea, îmi exprim bucuria pentru că au reuşit să realizeze acest proiect, să acceseze banii şi să-l ducă până la capăt„, a afirmat ministrul Sănătăţii.
Potrivit acestuia, la nivel naţional se încearcă derularea unor proiecte similare în cât mai multe comunităţi locale, în acest context Nicolae Bănicioiu reliefând importanţa administratorilor unităţilor sanitare şi a colaborării cu autorităţile locale. „Reţeaua sanitară face paşi înainte după perioada anilor 2010, când astfel de unităţi se închideau. Era o atitudine total inversă faţă de ceea ce se întâmplă acum. Îmi pare bine că găsim parteneri la nivel local, cu care putem să dezvoltăm astfel de strategii„, a spus ministrul Sănătăţii.
Ambulatoriul integrat de la Spitalul Municipal Orăştie a fost reabilitat în baza unui contract finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Cu prilejul lucrărilor a fost mansardată construcţia iniţială, iar clădirea a fost reabilitată termic prin izolarea pereţilor exteriori şi schimbarea tâmplăriei şi a geamurilor. De asemenea, în cadrul proiectului au fost alocate fonduri pentru achiziţia a 43 de echipamente medicale de înaltă performanţă.
De serviciile medicale ale policlinicii beneficiază circa 50.000 de oameni din municipiul Orăştie şi localităţile învecinate.
CITEŞTE ŞI: Bănicioiu: Sistemul de urgenţă constituit de Arafat este un brand de export pentru România