Ministerul Sănătății a susținut financiar, în acest an, achiziționarea unui RMN 3 Tesla și a unui unui PET-CT care funcționează în regim public, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara.
Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Doi ani… de responsabilitate, de încredere, de emoție, de respect, de muncă pentru oameni. Mulțumesc echipei”
„FAPTE!
Ministerul Sãnãtãții investește în realizarea infrastructurii de imagisticã medicalã
Investiții majore susținute de Ministerul Sãnãtãții la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara
13 milioane de lei pentru achiziționarea unui RMN 3 Tesla în anul 2023
9 milioane de lei pentru achiziționarea unui PET-CT în 2022, care funcționează în regim public
Felicitări domnului Manager Prof. univ. dr. Cristian Oancea pentru implicarea susținutã în dezvoltarea spitalului
Mulțumim echipei din Ministerul Sãnãtãții pentru responsabilitate!
România investește în spitale!
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a fost în această săptămână la Timișoara. Una dintre vizite a fost efectuată la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş”, unde va fi pusă în funcţiune cea mai performantă platformă imagistică din vestul țării.”, a scris secretarul de stat Alexandru Rogobete pe Facebook.
Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național
“Aici va fi cea mai mare platformă imagistică din vestul țării. Două CT, un PET- CT și, în curând, prin investiția finanțată de Ministerul Sănătății, unul dintre cele mai moderne RMN-uri din țară. Este important ca pacienții, atât din Timișoara, cât și din toată regiunea Banatului, să poată să beneficieze de astfel de servicii. Într-un context mai larg, discutăm de diagnosticul și monitorizarea pacienților oncologici, în afară de cei care au alte terapii, de exemplu asociate bolilor infecțioase, cum sunt pacienții de aici, de la Spitalul Victor Babeș.
Consistența unei astfel de platforme și accesul la servicii de sănătate sunt importante pentru ca pacienții să beneficieze în zona publică de astfel de servicii. Pentru că foarte multe servicii de imagistica sunt furnizate în zona privată și ne preocupă ca zona publică să poată să facă față nevoilor. Reziliența sistemului de sănătate este asigurată de zona publică. Acest lucru este firesc. M-aș bucura ca această platformă imagistică să reprezinte și un preambul și în ceea ce privește construirea unui institut regional de oncologie, aici în Timișoara. Este necesară aceasta regionalizare a serviciilor medicale în zona de oncologie, iar componenta imagistică la care m-am referit este esențială în dezvoltarea acestor tipuri de servicii”, a spus şi Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.