Miniştrii lui Ungureanu, aplaudaţi la PDL. Lucian Bode, propus la Economie

Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu a avut miercuri dimineaţă discuţii cu liderii coaliţiei pentru definitivarea noului Guvern. Liderii PDL au făcut o nouă propunere la Ministerul Economiei după ce Andreea Paul Vass a refuzat portofoliul. Nominalizatul este deputatul PDL, Lucian Bode. Ungureanu a avut  o întâlnire cu parlamentarii PDL şi urmează să prezinte lista cabinetului său.
Romania TV
08 feb. 2012, 06:59
Miniştrii lui Ungureanu, aplaudaţi la PDL. Lucian Bode, propus la Economie

UPDATE 11.15: Emil Boc a declarat că Parlamentul va acorda joi votul pentru noul Guvern. El a anunţat oficial şi propunerile PDL: Lucian Bode – ministrul Economiei; Gabriel Berca – ministrul Administraţiei şi Internelor; Cristian Petrescu – ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului; Alexandru Nazare – ministrul Transporturilor; Stelian Fuia – ministrul Agriculturii; Cătălin Baba – ministrul Educaţiei; Răzvan Mustea – ministrul Comunicaţiilor; Claudia Boghicevici – ministrul Muncii; Bogdan Drăgoi – ministrul Finanţelor. Boc a precizat că această listă a fost propusă Colegiului Director al PDL de către preşedintele partidului, împreună cu echipa de conducere a PDL.

UPDATE 11.10: Mihai Răzvan Ungureanu va anunţa componenţa Cabinetului său la Parlament, imediat după întâlnirea cu parlamentarii PDL.

UPDATE 11.00: La întâlnirea cu aleşii PDL, Ungureanu a citit lista miniştrilor noului cabinet. La fiecare nume, parlamentarii PDL au aplaudat.

UPDATE 10.55: Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu şi preşedintele PDL, Emil Boc, au început discuţiile cu parlamentarii democrat-liberali. Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat că puterea are suficiente voturi pentru a trece prin Legislativ Cabinetul Ungureanu, menţionând că toţi parlamentarii PDL sunt la Bucureşti, la Parlament.

UPDATE 10.45: Deputatul PDL Lucian Bode a fost întrebat de jurnalişti, miercuri, când a ajuns la reuniunea parlamentarilor democrat-liberali, dacă a acceptat nominalizarea pentru conducerea Ministerului Economiei, el răspunzând: „Sunt convins că grupul parlamentar o să-mi propună…„. El a evitat să dea un răspuns clar în privinţa nominalizării sale, spunând că „sunt anumiţi paşi procedurali care trebuie urmaţi”.

Democrat-liberalii au nominalizat în această dimineaţă un nou candidat pentru Economie, în urma refuzului Andreei Paul Vass de a prelua portofoliul.

Potrivit unor surse politice, cel propus pentru fotoliul Economiei este deputatul PDL Lucian Nicolae Bode, lider al PDL Sălaj, în vârstă de 38 de ani. Acesta a absolvit în 1998 Universitatea din Oradea, Facultatea de Electrotehnică şi Informatică, specializarea inginer electromecanic. De asemenea, are un masterat în „Managementul Securităţii în Societatea Contemporană”, la Facultatea de Istorie si Filozofie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca . În perioada 2001-2008 a fost inginer Electrica S.A., Sucursala de distribuţie a energiei electrice Zalău.

De asemenea, pentru Economie a fost vehiculat şi numele lui Cristian Haiduc, preşedinte al Agenţiei pentru Proiectele IMM şi lider al PDL Câmpia Turzii, însă acesta a negat că a fost propus.

Deşi era aşteptat să prezinte, în jurul orei 10.00, lista noilor miniştri, Ungureanu a amânat anunţul. După discuţiile de la Palatul Victoria, premierul a plecat împreună cu Boc spre Parlament, pentru o întâlnire cu parlamentarii PDL.

Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, a avut, marţi seară, la Palatul Victoria, o altă rundă de discuţii cu liderii coaliţiei. Potrivit unor surse din coaliţie, citate de Mediafax, în cadrul acesteia, premierul desemnat şi liderii coaliţiei au aprobat programul de guvernare al noului Cabinet şi lista miniştrilor, fără să fie însă stabilită şi persoana care va prelua Ministerul Economiei, după ce Vass a renunţat la acest portofoliu.

„A fost aprobat programul de guvernare şi lista cu miniştri, dar fără Vass. Pentru protocolul solicitat de UDMR, vor mai fi discuţii”, au declarat sursele citate.

Gabriel Berca, Cristian Petrescu, Alexandru Nazare, Stelian Fuia, Cătălin Baba, Răzvan Mustea, Claudia Boghicevici şi Bogdan Drăgoi sunt propunerile PDL pentru miniştri în Cabinetul Ungureanu.

Andreea Paul Vass a anunţat, marţi seară, că a refuzat nominalizarea pentru portofoliul Economiei, menţionând că „argumentele sunt în primul rând personale” şi că le mulţumeşte colegilor din PDL pentru încrederea acordată.

Pentru portofoliile deţinute de UNPR şi UDMR nu au fost anunţate modificări. De asemenea, Cătălin Predoiu ar urma să conducă în continuare Ministerul Justiţiei, iar Leonard Orban – Ministerul Afacerilor Europene.

UDMR ridică însă condiţii pentru susţinerea noului Guvern, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, precizând că formaţiunea sa doreşte încheierea unui protocol al coaliţiei pe 2012, care să se refere inclusiv la Facultatea de Medicină de la Mureş şi Autostrada Transilvania.

Liderii coaliţiei au convenit să înceapă încă de marţi dimineaţa consultările pentru formarea viitorului guvern, astfel încât audierile în Parlament ale noilor miniştri să fie încheiate cel târziu miercuri.

După finalizarea audierilor va urma votul în Parlament pentru noul Cabinet, toate procedurile de învestire a noului Cabinet fiind preconizate să se încheie cel târziu joi.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'