Miniştrii propuşi de Dacian Cioloş, audiaţi în comisiile de specialitate. Doar Cătălin Drulă a primit aviz pozitiv dintr-o încurcătură

Candidaţii pentru funcţiile de miniştri propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş sunt audiaţi marţi în comisiile de specialitate din Parlament. Până în prezent, doar Cătălin Drulă, propus la Transporturi, a primit aviz favorabil dintr-o eroare de procedură în comisie, restul fiind avizaţi negativ.
Razvan Mihalascu
19 oct. 2021, 20:05
Miniştrii propuşi de Dacian Cioloş, audiaţi în comisiile de specialitate. Doar Cătălin Drulă a primit aviz pozitiv dintr-o încurcătură
UPDATE:

UPDATE: Corina Atanasiu a primit, din partea comisiilor parlamentare de specialitate, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Educaţiei. S-au înregistrat 10 voturi „pentru”, 17 „împotrivă” şi 11 abţineri.

UPDATE: Oana Ţoiu, propunerea USR pentru funcţia de ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, a primit și ea aviz negativ. S-au înregistrat 24 de voturi „împotrivă”, 18 „pentru” și 5 abțineri.

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, George Căţean, a primit marţi aviz negativ din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Membrii comisiilor de specialitate au respins nominalizarea lui Goţiu pentru portofoliul de la Agricultură cu 19 voturi „împotrivă”, 5 „pentru” şi 7 abţineri.

UPDATE: Stelian Ion a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

UPDATE: Dragoş Pîslaru a primit aviz negativ, marţi, pentru funcţia de ministru al Finanţelor din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 11 voturi „pentru”, 16 „împotrivă” şi 13 abţineri din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mihai Goţiu, a primit marţi aviz negativ din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Au fost 18 voturi „împotrivă”, 9 „pentru” şi 7 abţineri.

UPDATE: Claudiu Năsui, propunerea lui Dacian Cioloş la Ministerul Economiei, a primit aviz negativ după audierea în comisiile parlamentare de specialitate.

S-au înregistrat 13 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi 11 abţineri din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate.

UPDATE: Ionuţ Moşteanu, propus la conducerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a primit aviz negativ. Au fost 10 voturi „pentru”, 16 „împotriva” şi 14 parlamentari s-au abţinut.

UPDATE: Cristina Prună a primit aviz negativ, marţi, pentru funcţia de ministru al Energiei din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 14 voturi „pentru”, 27 „împotrivă” şi 16 abţineri din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.

UPDATE: Cristian Ghinea a primit, marţi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 13 voturi „împotrivă”, 7 voturi „pentru” şi 8 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru afaceri europene ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

UPDATE: Alin Stoica a primit aviz negativ, marţi, pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

În cazul fostului prefect al Capitalei, s-au înregistrat 19 voturi „pentru” aviz negativ, 5 „împotrivă” şi 13 abţineri.

UPDATE: Ministrul desemnat al Transporturilor, Cătălin Drulă, a primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate. Deputatul USR a obținut opt voturi „împotrivă”, șapte abțineri și 12 voturi „pentru”.

„Le mulțumesc colegilor pentru apreciere, pentru această aprobare din comisia de Transporturi. Aici am avut un dialog tehnic, un dialog pe proiecte. Înseamnă că există apreciere pentru munca depusă și față de ceea ce propunem să facem. Eu înțeleg că, implicit, avizul este pozitiv, dacă un aviz negativ a căzut la vot”, a spus Cătălin Drulă.

UPDATE: Dan Barna a primit aviz negativ din partea comisiilor reunite de Politică Externă. S-au înregistrat 11 voturi pentru, 20 împotriva, 4 abţineri referitor la propunerea lui Dan Barna ca ministru de Externe.

„Am apreciat că au consumat timp pentru a analiza programul. Declaraţiile PSD sunt constante. Dacă problema nu e de la ei, e bine.

Subiectele discutate au fost relevante pentru politica externă a României”, a spus Barna, după ce a primit avizul negativ al comisiilor de specialitate.

Întrebat la ce s-a referit când a spus că Statele Unite „şi-au luat mâna de pe Europa de Est”, Dan Barna a spus că declaraţia a fost făcută într-un context, subliniind că România trebuie să vadă drept o „oportunitate” interesele americane în zonă.

„Prioritatea Statelor Unite mutându-se cumva pe zona Asia-Pacific, în Europa de Est, Statele Unite aşteaptă un parteneriat mai consistent din partea partenerilor locali şi aici este o oportunitate uriaşă pentru România, tocmai o oportunitate de a creşte acest parteneriat pe care-l are cu SUA”, a explicat Barna.

Dan Barna, despre negocierile USR pentru refacerea coaliţiei. „Cu alt premier ne putem aşeza la masă”

Cât despre avizele negative primite de miniştrii USR, Dan Barna a spus că el şi colegii săi vor merge în plen pentru a-şi „juca şansa”.

„Plenul e suveran. Majoritatea se confirmă sau se infirmă în Parlament. Acest Cabinet va merge mâine în faţa plenului şi ne vom susţine punctul de vedere. Vom vedea care este decizia Parlamentului în ansamblul său”, a menţionat fostul lider USR.

Întrebat despre scenariul în care Florin Cîţu va fi propus din nou premier dacă Guvernul Cioloş va pica, Barna a afirmat „portiţa este în continuare deschisă”.

„Suntem total de acord să ne aşezăm la masa dialogului pentru a continua coaliţia. E o singură nuanţă. Subiectul Florin Cîţu pentru USR este un subiect încheiat. Este un premier care nu mai are susţinerea politică a USR.

În momentul în care avem un alt premier, putem discuta o susţinere politică în cadrul coaliţiei. Confirm disponibilitatea la dialog. Cu alt premier ne putem aşeza la masă.

În momentul în care avem un alt premier și putem vorbi de o nouă susținere politică în cadrul coaliției, evident portița USR este foarte deschisă. Mâine poate să înceteze criza politică, printr-un vot al Cabinetului Cioloş”, a precizat Barna.

Întrebat despre posibilitatea declanşării de alegeri anticipate, Barna a spus că „toate variantele sunt în picioare”.

„Problema unui interimat este că avem o situaţia dramatică în ţară. Sper să existe maturitatea politică să scoatem România din criză. Altfel, riscăm să rămânem într-un balet fără finalitate”, a punctat Barna.

De asemenea, ministrul propus la Apărare, Nicu Fălcoi, a primit, marţi, aviz negativ din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 15 voturi „împotrivă”, 8 voturi „pentru” şi 13 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

UPDATE: A început audierea lui Dan Barna, propus pentru funcţia de ministrul de Externe.

„Calitatea de membri NATO este singura garanţie robustă pentru România. (…) Trebuie să recunoaştem că avem domeniul diplomatic semnificativ îmbătrânit, energia tinerească este destul de puţin prezentă. Trebuie continuată reîmprospătarea firească şi naturală, o direcţie prioritară pentru perioada următoare, oricine va prelua ministerul”, a declarat, la audieri, Dan Barna, conform Dcnews.

https://youtu.be/iqX0Ij_HtZs

La această oră are loc şi audierea ministrului desemnat al Apărării Naționale, Nicu Fălcoi.

„Sectorul de apărare trebuie să beneficieze de o politică în domeniu care să asigure siguranţa. Guvernul USR consideră că trebuie luate măsuri concrete. (…) Prioritățile imediate: asigurarea resurselor militare la minimum 2% din PIB, asigurarea obiectivelor din Strategia Națională”, a precizat Nicu Fălcoi.

În timpul audierilor, Monica Berescu a explicat de ce doreşte improtant postul de ministrul al Cercetării, Inovării şi Digitalizării:

„Ministerul pe care mi l-am asumat gestionează puțin peste 2 miliarde de euro din PNRR. Vreau să mă concentrez pe operaționalizarea măsurilor asumate în PNRR. Suntem foarte aproape de a duce la îndeplinire unele obiective din program”, a afirmat Monica Berescu.

UPDATE: Tudor Pop a primit, marţi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat.

În urma audierilor desfăşurate la Camera Deputaţilor, Tudor Pop a primit 9 voturi pentru şi 12 împotrivă, înregistrându-se totodată şi 4 abţineri. La audieri a asistat pentru scurt timp şi prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş.

Tudor Pop a declarat, în expunerea sa, că unul dintre obiectivele sale, dacă Guvernul Cioloş va trece în Parlament, va fi „să convingem cât mai mulți români să combată sedentarismul”.

„Cred că e foarte important ca descentralizarea (…) să vină în baza unor condiţionalităţi şi a unor protocoale respectate şi semnate. Aceasta este condiţia esenţială pentru a ne asigura că bazele sportive, taberele sau centrele de agrement, dacă ajung la autorităţile locale, funcţionează”, a mai declarat Tudor Pop.

Audierea miniştrilor propuşi de Dacian Cioloş poate fi urmărită AICI.

UPDATE: Iulia Popovici a primit aviz negativ, după ce a fost audiată aproape o oră în comisiile de specialitate.

S-au înregistrat 9 voturi ‘împotriva’ numirii ca ministru, 4 voturi „pentru” şi 7 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, conform Agerpres.

UPDATE: A început audierea miniştrilor propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş. Primii audiaţi de parlamentari sunt Iulia Popovici, propusă la Ministerul Culturii, şi Tudor Pop, propus pentru portofoliul Tineretului şi Sportului.

Parlamentarii din comisiile de specialitate vor audia astăzi miniştrii propuşi de Dacian Cioloş. Primii programaţi sunt candidaţii de la Cultură şi Sport, iar seria audierilor va fi încheiată de Ioana Mihăilă. Cea propusă pentru a conduce din nou Ministerul Sănătăţii va fi audiată timp de două ore.

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat repartizarea miniştrilor propuşi de Dacian Cioloş pentru audierea în comisiile de specialitate. Audierile încep la ora 10:00, conform News.ro.

Miniştrii propuşi de Dacian Cioloş, audiaţi în comisiile de specialitate din Parlament. Programul audierilor

Ora 10:00

  • Iulia Popovici  – Ministrul Culturii
  • Tudor Pop –  Ministrul Tineretului şi Sportului

Ora 11.00

  • Monica Berescu – Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării
  • Nicu Fălcoi – Ministrul Apărării Naţionale
  • Ilie Dan Barna – Ministrul Afacerilor Externe

Ora 12:00

  • Alin Stoica – Ministrul Afacerilor Interne
  • Cătălin Drulă – Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii

Ora 13:00

  • Cristian Ghinea, Ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene
  • Cristina Prună – Ministrul Energiei

Ora 14:00

  • Claudiu Iulius Gavril Nasui – Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului
  • Ionuţ Moşteanu – Ministrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Ora 15:00

  • Dragoş Pîslaru – Ministrul Finanțelor
  • Mihai Goţiu – Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor
  • Stelian Cristian Ion – Ministrul Justiției

Ora 16:30

  • Oana Ţoiu – Ministrul Muncii şi Protectiei Sociale

Ora 17:30

  • Corina Atanasiu – Ministrul Educației

Ora 18:30

  • George Căţean –  Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Ora 18:30

  • Ioana Mihăilă – Ministrul Sănătăţii

Potrivit sursei citate, timpul alocat pentru audiere este de o oră pentru majoritatea candidaţilor. Pentru miniştrii propuşi la Mediu, Justiţie şi Educaţie este programată câte o oră şi jumătate.

În schimb, Ioana Mihăilă, propusă la Sănătate, va fi audiată timp de două ore.

De altfel, secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a anunţat, luni seară, că liberalii se vor abţine la votul din comisiile de specialitate.

Citeşte şi: PNL şi-a decis strategia pentru votul de învestire a guvernului Cioloş. Premierul desemnat scapă de un record negativ

Votul de învestire a Guvernului Cioloş va avea loc miercuri, de la ora 10:00.

Pentru învestirea Guvernului sunt necesare 234 de voturi, iar USR are 80 de parlamentari.

Miniştrii propuşi de Dacian Cioloş pentru a forma noul Guvern. Lista completă

Prim ministru – Dacian Cioloş
Ministerul Finanţelor – Dragoş Pîslaru
Ministerul Afacerilor Interne – Alin Stoica
Ministerul Afacerilor Externe – Dan Barna
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – George Căţean
Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Mihai Goţiu
Ministerul Justiţiei – Stelian Ion
Ministerul Apărării Naţionale  – Nicu Fălcoi
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului – Claudiu Năsui
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – Cristian Ghinea
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Ionuţ Moşteanu
Ministerul Energiei – Cristina Prună
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii – Cătălin Drulă
Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale – Oana Ţoiu
Ministerul Sănătăţii – Ioana Mihăilă
Ministerul Culturii – Iulia Popovici
Ministerul Tineretului şi Sportului – Tudor Pop
Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării – Monica Berescu
Ministerul Educaţiei – Corina Atanasiu

Conform Constituţiei, programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Citeşte şi: Dan Barna compară USR cu cei 300 de războinici din Sparta: „Nici ei nu aveau nici o şansă, dar faptul că au luptat pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi”

DailyBusiness
Marcel Ciolacu anunță! Se schimbă cărțile de identitate în România!
Spynews
Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce Silviu Prigoană a fost înmormântat pe ascuns: „Cum să duci doi copii, noaptea, într-un cimitir?”
Bzi.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Fanatik.ro
Ce trebuie să știe toți românii care circulă cu anvelope all season în timpul iernii. Anunțul oficial făcut de RAR
Capital.ro
Se modifică buletinele. Cărți de identitate noi pentru toți românii peste 14 ani
Playtech.ro
Silviu Prigoană și-a făcut singur parastasul de 40 de zile acum 16 ani: ce spun preoții despre acest obicei neobișnuit
DailyBusiness
Ciolacu anunță CREȘTEREA salariului minim european în România
Adevarul
Bani însângerați: Cum stimulează plățile militare economia în zonele sărace ale Rusiei. „A merge pe front și a fi ucis un an mai târziu este mai rentabil”
wowbiz.ro
Înmormântarea lui Silviu Prigoană nu a avut loc? Gabriela Lucuțar aruncă bomba, la scurt timp după ce fiii afaceristului au confirmat că acesta a fost condus pe ultimul drum: "Mi-ar plăcea ca Honorius să iasă public și să spună, chiar sunt pusă într-o sit
Spynews
Silviu Prigoană a fost deja îngropat pe ascuns! Cine a participat la înmormântarea care a avut loc în mare secret: „Ceremonia s-a desfășurat...”
Spynews
EXCLUSIV. Reacția rudelor lui Silviu Prigoană, după ce au aflat din presă că acesta a fost înmormântat pe ascuns, doar în prezența celor 4 copii!
Evz.ro
Tradiții de lăsata secului. Ce trebuie să facă fetele nemăritate
Ego.ro
Atac la Silviu Prigoană, chiar și după ce a murit! ”L-am blestemat!”
Prosport.ro
FOTO. Cum arată femeia cu care toți bărbații vor să aibă o relație
kanald.ro
Cine sunt pensionarii care iau 1.800 lei în plus la pensie în decembrie. Ministrul Muncii a făcut anunțul
Cancan.ro
Adriana Bahmuțeanu vrea să deschidă succesiunea lui Prigoană! Revendică 1/2 din averea lui Silviu : o vilă, un Rolls și…
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Mașinile interzise de la circulație. Decizie în România de vineri, 15 noiembrie, ora 10:00
StirileBZI
Ce se întâmplă dacă nu plătești la timp întreținerea: Greșeala care te trimite în instanță!
Prosport.ro
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
stirilekanald.ro
Mihaela Prigoană rupe tăcerea. Adevărul despre...
substantial.ro
Replici memorabile din dezbaterile electorale televizate din România
MediaFlux
TRUMP schimbă TOTUL legat de RĂZBOI! PUTIN a făcut ANUNȚUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cea mai veche roată? Descoperirea fusurilor de tors din Israel rescrie istoria tehnologiei