„Industria naţională de apărare s-a reprofilat pentru a produce produse necesare prevenirii şi combaterii pandemiei Covid-19. Pro-Optica şi IOR au creat un parteneriat pentru dezvoltarea şi fabricarea unui scanner termic, care permite scanarea precisă şi rapidă pe fluxuri de acces persoane şi alarmarea în cazul temperaturilor corpului care depăşesc limita febrei”, a informat ministerul.
Produsul denumit CONDOR SR-FS poate fi folosit la controlul accesului în zone cu flux mare de persoane, pentru reducerea timpului de evaluare a stării febrile, în locuri precum aeroporturi, metrou, frontieră, spitale (triaj), instituţii publice, etc.
„Salut implicarea industriei naţionale de apărare în efortul necesar prevenirii şi combaterii Covid-19. Am văzut deja că se pot produce izolete româneşti, iar Romarm va începe să producă, în curând măşti. Acum, alte două companii din industria naţională de apărare specializate în optică, una cu capital privat, Pro-Optica, şi alta cu capital majoritar de stat, aflată în portofoliul Ministerului Economiei, Întreprinderea Optică Română – IOR şi-au unit eforturile pentru a produce în ţara noastră un scanner termic. Salut aceste parteneriate public-privat care duc la dezvoltarea de produse cu valoare adăugată”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.
Produsul, 100% concepţie româneacă, este dezvoltat de Pro-Optica, societate cu capital privat, şi lansat în fabricaţie la IOR, societate aflată în portofoliul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, având certificat militar militar emis de Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare.
Citeşte şi: Blue Air a solicitat Guvernului un credit salvare în valoare de 45 de milioane de euro