Ministrul Agriculturii a trimis Corpul de Control la Casa de Comerț Agroalimentar Unirea: „Situația nu este una bună”

Ministrul Agriculturii a anunțat că a trimis Corpul de Control al Ministerului la Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, în urma neregulilor semnalate de Consiliul de Administraţie referitoare la valorificarea unor produse de import prin această societate, nu doar din producţia autohtonă, urmând să ia "măsurile cele mai dure", în cazul în care vor fi găsite nereguli.
Alina Costache
16 ian. 2024, 17:59
Ministrul Agriculturii a trimis Corpul de Control la Casa de Comerț Agroalimentar Unirea:

„Situaţia nu este una bună, informaţiile sunt corecte (privind valorificarea produselor de import n.r.). În momentul de faţă am trimis Corpul de Control la Casa Unirea. Aştept raportul şi bineînţeles că voi lua deciziile care se impun. Am fost solicitat atât de Consiliul de Administraţie cât şi de AGA (Adunarea Generală a Acţionarilor) să transmit Corpul de Control către Casa Unirea. După finalizarea acestui control vi-l voi pune la dispoziţie”, a declarat, marţi, Florin Barbu, la finalul discuţiilor cu asociaţiile din sectorul bovin.

Florin Barbu a fost întrebat în legătură cu situația de la Casa Unirea, în condițiile în care acolo nu sunt comercializate doar produse românești.

Citește și Lovitură pentru Dan Diaconescu! Fostul patron OTV a pierdut procesul cu presa, unde cerea să fie eliminate știrile compromițătoare despre el

Ministrul Agriculturii a explicat că nu poate să intervină la Casa Unirea și că nici nu are informații legate de cantitățile de produse din import care se vând.

„Aşteptăm raportul Corpului de Control. Eu nu pot să intervin în Casa Unirea. AGA şi CA mi-au adus la cunoştinţă, am trimis Corpul de Control şi sigur voi lua măsurile cele mai dure, dacă sunt nereguli, inclusiv transmiterea către autorităţile competente de control din România”, a afirmat Barbu.

Rolul Casei Unirea este de a integra fermierii. „Casa Unirea are profit foarte mic în prezent, dar rolul ei este de a integra fermierii. Spunea un domn fermier care este aici în zona de bivoli, că are marfă pe stoc de aproape un milion de euro, brânză de bivoliţă. De aceea l-am rugat miercuri dimineaţa să vină la Ministerul Agriculturii, pentru că rolul nostru, al Ministerului Agriculturii – cine n-a înţeles, conducerea Casei Unirea – este integrarea fermierilor, nu să facem intermediere. Lucrul acesta va ieşi în raportul Corpului de Control şi vă asigur că această societate, Casa Unirea, va fi una din cele mai performante din ţară în perioada următoare. Pe proiectul de buget, inclusiv pe Casa Unirea, sunt acele centre de colectare legume şi fructe, vrem să facem nişte zone tampon pentru zootehnie, vorbim de sectorul ovin, de a colecta tot ceea ce înseamnă animale, berbecuţi, pentru că societatea trebuie să aibă contracte directe cu ţările arabe. Ne dorim ca marfa pe care fermierii noştri o produc să fie plătită pe loc, o dată ce intră în aceste centre, iar Casa Unirea are rolul de a încheia contracte şi de a încasa bani cu ţările arabe”, a explicat el.

În ceea ce privește schimbarea metodei de selecție a fermierilor ce vor veni să aducă marfa la Casa Unirea, ministrul a mai adăugat că totul va fi introdus într-un sistem informatic.

Citește și IPS Calinic, operat de urgenţă pe inimă. În ce stare se află arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților

„Se vor pune într-un soft, toţi beneficiarii vor solicita anumite produse pe bază de reţete, acei beneficiari care vor să se înscrie în programul privind integrarea alimentelor în magazinele de retail din România. Fermierii români vor veni pe baza acelor reţete şi Casa Unirea va valorifica acele produse româneşti în magazinele din România. (…) După finalizarea actului de control din cadrul Ministerului Agriculturii, vă promit solemn Casa Unirea nu va mai vinde decât produs românesc”, a adăugat ministrul Agriculturii.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Minerva vine cu vești fantastice pentru zodii. Trei nativi termină săptămâna în forță
Capital.ro
Telefoanele mobile sunt interzise. S-a dat ordinul. Cei care le folosesc riscă închisoare
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
Românii care stau la curte pot primi amenzi de până la 100.000 de lei
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Legea se schimbă în toată România. Trebuie să ai vârsta minimă de 21 de ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
32% dintre ucraineni acceptă concesii teritoriale pentru încheierea războiului
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!