Fermierii înscriși în Programul Tomata urmează să primească în conturi în aceste zile a doua tranșă, în valoare de 1.500 de euro. Anunțul a fost făcut luni, 7 octombrie, de ministrul Agriculturii, Florin Barbu.
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a făcut un anunț pe pagina sa de Facebook. Fermierii înscriși în programul Tomata urmează să primească în aceste zile a doua tranșă de 1.500 de euro.
„Susţinem producţia de roşii româneşti. Încep plăţile pentru tranşa a doua a Programului Tomata. Ne dorim să avem roşii româneşti pe tot parcursul anului în pieţe şi supermarket-uri şi de aceea am susţinut şi dezvoltat Programul Tomata!
Şi aşa cum am promis, cei 24.321 de fermieri înscrişi în Program, majoritatea din judeţele Olt, Galaţi şi Dolj, vor primi în conturi în zilele următoare a doua tranşă de 1.500 euro”, a scris Florin Barbu pe pagina sa de Facebook.
În același timp, acesta a subliniat că, în total, au fost virate 180 de milioane de euro către Direcțiile Agricole Județene pentru a alimenta conturile fermierilor.
„Susţinerea producţiei româneşti este calea sigură pentru dezvoltarea României”, a mai punctat ministrul.
Shema de ajutor de minimis se acordă întreprinderilor/întreprinderilor unice care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole, pentru susținerea producției de legume cultivate în spații protejate.
La finalul lunii septembrie, Florin Barbu a anunțat că Guvernul a aprobat Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Actul normativ vizează suplimentarea bugetului MADR, prin alocarea din Fondul de rezervă bugetară, la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, a sumei de 445.721.000 lei – credite de angajament şi 441.821.000 lei – credite bugetare, în vederea asigurării integrale a resurselor necesare pentru acoperirea unor cheltuieli aferente programelor/ măsurilor de sprijin destinate producătorilor agricoli/fermierilor afectați de inflație, războiul din Ucraina și condițiile pedoclimatice dificile din acest an.