Ministrul Andrei GEREA vrea să fie membru CSAT. Şeful de la Energie a întocmit şi proiectul de lege

Ministrul Energiei vrea să fie membru al Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Andrei Gerea a redactat un proiect de lege în care ministrul Energiei, funcţie pe care o deţine, este inclus pe lista miniştrilor membri ai CSAT. Proiectul a fost postat pe site-ul ministerului. 
Ionela Marcu
20 apr. 2015, 14:44
Ministrul Andrei GEREA vrea să fie membru CSAT. Şeful de la Energie a întocmit şi proiectul de lege

Potrivit legislaţiei în vigoare, ministrul Energiei nu este membru al CSAT.

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt, în momentul de faţă, potrivit site-ului Preşedinţiei: ministrul apărării naţionale, ministrul afacerilor interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul economiei, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Roman de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională.

Până în decembrie 2014, activitățile legate de domeniul energiei erau derulate prin Departamentul pentru Energie, în cadrul Ministerului Economiei. În decembrie, prin OUG 86/2014, domeniul energiei a fost desprins de Ministerul Economiei fiind înființat Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri.

CITEŞTE ŞI Andrei Gerea către PNL: Când încercaţi să daţi cu pietre, uitaţi-vă în oglindă. Ce a replicat Ludovic Orban

În acest context, Andrei Gerea cere ca şi el să fie cooptat în CSAT.

Astfel, proiectul de lege pe care îl iniţază propune modificarea si completarea Legii nr. 415/2002 privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii astfel încât „membrii Consiliului Suprem de Apãrare a Tarii sunt: ministrul apãrãrii naţionale, ministrul de interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul economiei, comerțului și turismului, ministrul energiei, întreprinderilor mici și mijlocii și mediului de afaceri, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Roman de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidențial pentru securitate naţională”.

În expunerea de motive a proiectului se arată că, în acest moment, Legea 415/2002 privind funcționarea CSAT prevede că membrii sunt „ministrul Apărării Naționale, ministrul de Interne, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Justiției, ministrul Industriei și Resurselor, ministrul Finanțelor Publice, directorul Serviciului Român de Informații, directorul Serviciului de Informații Externe, șeful Statului Major General și consilierul prezidențial pentru securitate națională„.

„Prin Hotărârea Guvernului nr. 42/2015 s-a aprobat organizarea și funcționarea Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri. Art.3 alin. (1) lit. A pct. 16 din Hotărârea Guvernului nr. 42/2015 prevede că în realizarea functiilor sale ministerul exercită atribuții, și anume întocmirea și prezentarea de informări, rapoarte și propuneri de activități Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Astfel, se impune participarea ministrului energiei, întreprinderilor mici și mijlocii și mediului de afaceri la ședințele Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în calitate de membru”, se arată în proiect.

DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Spynews
Adrian Minune a recunoscut că a înșelat-o pe Cati Simionescu! Cum a reacționat soția manelistului, după ce a aflat totul: ”Am 200 de gagici, nu una”
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Parcul din România care se va transforma de Paște 2025. Sunt așteptați turiști din toate colțurile țării pentru a vedea carnavalul
Capital.ro
România a pierdut o legendă. A fost unul dintre cei mai iubiți români. Nu-l vom uita niciodată
Playtech.ro
Imagine rară cu copiii lui Nicolae al României și ai Alinei Binder. Ce mari au crescut Alexandra și Mihai
DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Adevarul
Fost consilier al președintelui Zelenski: „România trebuie să construiască un bloc est-european ce poate rezista valurilor care vin”
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Două zodii vor fi cerute în căsătorie până la finalul aprilie! Nativii vor avea parte de surprize uimitoare
Spynews
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici în ispită”. Cum a reacționat Alina Marymar
Evz.ro
Bomba lui Ponta: Și Crin Antonescu va fi retras
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Peste 20 de persoane au murit în urma unui incendiu la un azil de bătrâni, în China
Cancan.ro
Cum a dat soarele, au ieșit la ÎNCĂLZIT! Vedetele au încins atmosfera în parcul Herăstrău - Nu le-a fost rusine deloc
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut cel mai mare artist. NU va mai fi nimeni ca el. Va rămâne veșnic în inimile românilor
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
O tânără de 17 ani s-a trezit cu boala "plămânilor popcorn" după ce a vapat în secret. Avertismentul disperat al mamei sale: "Este o afecțiune mortală și incurabilă"
Schimbare importantă pentru șoferi: Cei cu două mașini vor plăti o nouă taxă obligatorie
MediaFlux
Decizia lui Trump intră în vigoare! Război total și prăbușirea piețelor internaționale
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Furtul de lemne! Metoda cea mai utilizată, potrivit unui activist de mediu