Ministrul cu casa de 1.000 de metri pătraţi se „bate” în vile cu Marian Oprişan. Ce îi cere baronului PSD

Ştefan Ion, ministrul din guvernul Orban cu casa de aproape 1.000 de metri pătraţi, este dispus să plătească retroactiv sumele datorate bugetului local, în condiţiile în care până acum a plătit impozitul aferent unei locuinţe de doar 70 de metri pătraţi. Fruntaşul liberal pune însă o condiţie, cerând ca acelaşi tratament să-i fie aplicat şi rivalului politic din judeţ, pesedistul Marian Oprişan.
Filip Stan
29 oct. 2019, 08:36
Ministrul cu casa de 1.000 de metri pătraţi se

Ștefan Ion este propunerea lui Ludovic Orban pentru a prelua șefia Ministerului Dezvoltării, domeniu în care liberalul pare că se pricepe foarte bine, dezvoltând pe propriul domeniu o construcţie faraonică, de 910 metri pătraţi. „Am vrut să fac o mansardă, dar a greşit arhitectul planurile”, s-a apărat Ştefan Ion, în timp ce fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat plin de haz: „A vrut să facă un mall şi i-a ieşit o casă!”.

Traian Băsescu, ironic la adresa ministrului cu casă de 1.000 de metri pătraţi: „A vrut să facă mall şi i-a ieşit casă”

Într-o postare pe Facebook, Ştefan Ion recunoaşte că a greşit plătind ani de zile un impozit mai mic, dar spune că a achitat cu bună-credinţă sumele transmise de Primărie. Despre casa sa spune că a început construcția în anii 2000, dar nu a mai realizat recepția lucrărilor. El afirmă că va achita și sumele care vor rezulta din calculul retroactiv al impozitului pe locuință, chiar dacă nimeni din primărie nu a constatat în cei 19 ani care s-au scurs până acum această neregulă.

Răspunsul lui Ştefan Ion

Legea este lege pentru toată lumea! Am greșit, îmi recunosc greșeala și voi remedia situația, voi plăti tot ceea ce este de plătit la Primăria Focșani pentru casa în care locuiesc. Am acționat cu bună credință, an de an am achitat sumele care mi-au fost transmise de Primărie. Nu sunt dintre cei care să apeleze la artificii birocratice pentru a scăpa basma curată.

Cum explică un ministrul PNL casa de 1000 mp: „A greşit constructorul o grindă şi, în loc de mansardă, a mai ieşit un etaj”

Am început construcția casei în anii 2000, dar nu am mai realizat recepția lucrărilor, lucru pe care îl voi face cu celeritate. Este o situație despre care acum am aflat și voi întreprinde toate demersurile pentru a o remedia.
Sunt un bun contribuabil la bugetul statului, în calitate de antreprenor am plătit taxe și impozite care însumează, numai pe ultimii cinci ani, 97.146.293 lei! Pe lângă acestea voi achita și sumele care vor rezulta din calculul retroactiv al impozitului pe locuință, chiar dacă nimeni din primărie nu a constatat în cei 19 ani care s-au scurs până acum această neregulă.

Și dacă legea este aceeași pentru toată lumea, aștept și de la baronul PSD Marian Oprișan „mama mea sunt eu” să își scoată la iveală bunurile și să le treacă în declarația de avere pentru a-și plăti dările pentru domeniul întins pe multe hectare în care locuiește în apropiere de Focșani„, a postat Ştefan Ion, pe Facebook.

Spynews
Dana Badea și Alin s-au despărțit, la scurt timp după ce au ieșit din arest! Influencerița trece prin momente grele
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Municipiul din România în care se deschide o fabrică unică în lume. UE a aprobat o investiție de circa 100 de milioane de euro
Capital.ro
Decizie pentru toți românii care au BULETIN. Au la dispoziție doar 15 zile
Playtech.ro
Americanii nu vor să dea medalia. Lansează o nouă teorie. Eroarea gravă pe care ar fi făcut-o TAS
DailyBusiness
DATA LA CARE INTRĂ PENSIILE. S-a aflat acum!
Adevarul
Dacă lui Putin nu-i convine situația din Kursk, atunci „să plece naibii din Ucraina”, spune Casa Albă
Spynews
Prețul pe care l-a plătit Ioana Grama pentru o noapte de cazare în Dolomiți. Suma depășește cu mult salariul minim în România
Spynews
Noi informații cutremurătoare despre ce se petrecea la Spitalul Pantelimon. Au fost făcute noi sesizări. Alte cinci decese sunt investigate 
Evz.ro
Codul Muncii. Drepturile salariaților care lucrează 12 ore pe zi
Ego.ro
Din cauza soacrei mele,mi-am luat copilul și am plecat. M-a umilit și...
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Cancan.ro
Cine este tatăl Elizei Iliescu, de fapt. Adriana Iliescu i-a spus adevărul fiicei ei, în sfârșit
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni merge la închisoare. Câți ani va petrece în arest Constantin Popescu
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Guvernul a dat termen pentru români. Aveți timp 5 zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
substantial.ro
Donald Trump discută cu Elon Musk despre Ucraina și relațiile comerciale cu UE
MediaFlux
România se pregătește de RĂZBOI? Mișcare strategică CIUDATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...