Ministrul de Interne Cătălin Predoiu anunţă trimiterea corpului de control la IPJ Constanţa: „Asigur că orice neglijenţă sau vinovăţie constatată va fi supusă rigorilor legii”

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, că a dispus un control complet, care să fie efectuat de Corpul de Control al ministrului, după accidentul rutier petrecut în localitatea 2 Mai.
Mircea Filipescu
21 aug. 2023, 18:05
Ministrul de Interne Cătălin Predoiu anunţă trimiterea corpului de control la IPJ Constanţa:

Răspunzând unei întrebări, Cătălin Predoiu a afirmat că, în mod normal, polițiștii care l-au oprit pe șofer înainte de tragedie ar fi trebuit să îl testeze. El a spus că, în mod normal, fiecare polițist de la Poliţia Rutieră ar trebui să aibă la el un aparat drug-test.

„Sunt sincer îndurerat de tragedia familiilor îndoliate și transmit personal sincere condoleanțe. Vreau să mă asigur că va fi lămurit complet adevărul și asigur că orice neglijență în cursul anchetei va fi supusă rigorilor legii.

Am dispus un control complet care să fie făcut de Corpul de control al ministrului pentru investigarea întregului lanț de evenimente. În funcție de concluzii, vor fi formulate propuneri. Concluziile vor fi făcute publice. Reiterez solicitarea către toate structurile de poliție și parchet să abordeze energic, frontal și direct fenomenul traficului și consumului de droguri.

Se impune combaterea cu toate forțele a traficului de droguri, de persoane. Sancționarea consumatorilor este esențială. Este esențială identificarea și condamnarea marilor dealeri, care trebuie făcută indiferent de complicități și conexiuni.

Accidentul de la Vama Veche nu e decât un dramatic argument în plus. Se impune acțiunea tuturor instituțiilor statului în lupta cu traficul de droguri. Sunt în curs planuri operative de combatere a acestor flageluri.

Trebuie să fim conștienți că după zeci de ani în care flagelul drogurilor a fos abordat marginal această luptă va fi de durată. Voi arunca în luptă toate forțele cu competențe legale din MAI. Toate întrebările cu caracter tehnic vor fi lămurite transparent, rapid, de către corpul de control.

Orice speculație a mea ar submina acest control.”, a declarat Predoiu, potrivit Hotnews.

Citeşte şi: Ministrul Justiției intervine în tragedia de la 2 Mai. Alina Gorghiu: Fără toleranţă va fi statul român legat de accidente provocate de persoane care se urcă băute, drogate sau fără permis la volan

Ministrul Afacerilor Interne a declarat că, în mod normal, tânărul trebuia să fie testat cu aparatul drug test, dar pune scăparea pe o posibilă lipsă de experienţă a organelor de control.

„În mod normal, trebuia verificat, dar trebuie stabilit oficial asta, după ce avem un raport de control. Sunt și polițiști cu experiență limitată, puși de un an pe stradă și, puși sub presiune, poate greșesc.

Dar cu acest aparat trebuie să mergem înainte, să ne facem treaba. Nu am venit aici doar ca să obțin o funcție în plus și nu cred că mă suspectează cineva că am descoperit problema drogurilor ieri. Există strategii, dar trebuie puse în aplicare.

De aceea sunt și foarte revoltat de ceea ce s-a întâmplat. O mare problemă este cdă informațiile nu sunt integrate între instituții. Trebuie și fler, instinct, meserie furată, nu doar învățată. Această profesie a fost crunt lovită de legi, care au invitat la pensie și foarte mulți specialiști au plecat din sistem cu un bagaj de cunoștințe și cu trucuri care trebuie transferate noii generații”, a explicat Cătălin Predoiu.

Citeşte şi: Scandalagiii care s-au bătut cu jandarmul fost luptător în Legiunea Străină au fost lăsați în libertate. Ciolacu, apel către jandarmii și polițiștii de pe plaje: Toleranță zero pentru bombardieri

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!