Ministrul demisionar al Apărării, la Cotroceni, unde preşedintele l-a primit pe secretarul Apărării din Marea Britanie

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, joi, la Palatul Cotroceni, pe secretarul de stat pentru Apărare din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Michael Fallon. La întâlnire a participat şi ministrul demisionar al Apărării, Gabriel Leş.
Filip Stan
15 iun. 2017, 13:12
Ministrul demisionar al Apărării, la Cotroceni, unde preşedintele l-a primit pe secretarul Apărării din Marea Britanie

La întâlnirea de la Cotroceni a fost prezent şi Gabriel Leş, ministrul demisionar al Apărării. De altfel, acesta îl primise pe omologul său britanic în cursul zilei la sediul Ministerului Apărării, unde au discutat despre securitate din regiunea Europei.

Klaus Iohannis şi Michael Fallon au abordat subiecte de interes comun aflate pe agenda Alianței Nord-Atlantice, precum și cooperarea bilaterală în domeniul securității și apărării.

„Cei doi interlocutori au afirmat determinarea de a consolida Parteneriatul Strategic dintre România și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în acest domeniu, subliniind faptul că cele două țări împărtășesc viziuni comune referitoare la provocările actuale de securitate”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Președintele Klaus Iohannis a evidențiat angajamentul ferm al României față de prioritățile NATO, în special față de cele referitoare la consolidarea posturii de descurajare și apărare a Alianței și partajarea echitabilă a responsabilităților între țările membre.

Secretarul de stat britanic pentru Apărare a felicitat România pentru eforturile întreprinse în cadrul Alianței, subliniind importanța alocării a 2% din PIB cheltuielilor pentru apărare, ca exemplu ce ar trebui urmat și de către alți aliați.

Referitor la viitoarele negocieri în contextul Brexit, oficialul britanic a evidențiat că Regatul Unit va rămâne ferm angajat în proiectele europene referitoare la securitatea continentului.

„Președintele Iohannis și secretarul de stat pentru Apărare britanic au salutat desfășurarea în condiții optime a Exercițiului Noble Jump 17, găzduit în această perioadă de România, extrem de important pentru verificarea în condiții reale a capacității de reacție a forțelor implicate”, precizează Administrația Prezidențială.

Oficialul britanic a evidențiat intenția de a continua programele de pregătire în comun la nivelul forțelor armate, atât în ceea ce privește NATO, cât și în context bilateral.

Președintele Klaus Iohannis a salutat nivelul excelent de cooperare bilaterală dintre România și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în domeniul apărării și a apreciat sprijinul acordat țării noastre în eforturile de consolidare a posturii de descurajare și apărare în flancul estic al Alianței. De asemenea, el a adresat mulțumiri pentru prezența aeronavelor Eurofighter Typhoon și a militarilor britanici dislocați în România, precum și pentru participarea la activități comune în Marea Neagră.

Michael Fallon a susținut o declarație comună de presă cu Gabriel Leș, la sediul Ministerului Apărării

Fallon a adăugat că Marea Britanie rămâne implicată în acțiunile de securitate din regiunea Europei, chiar dacă părăsește Uniunea Europeană.

„În primul rând, în fața agresiunii continuate a Rusiei subliniez angajamentul ferm pentru această mare națiune atât în vorbe, cât și în fapte”, a spus Fallon.

El a afirmat că’ agresiunea Rusiei’ a crescut în frecvență în ultimii trei ani.

„Am văzut agresiunea Rusiei crescând în frecvență, în ultimii trei ani, de la anexarea ilegală a Crimeii, la implicarea în Estul Ucrainei, implicarea propagandei ruse în procesele democratice în mai multe țări și agresiunea continuă a Rusiei în Estul Mediteranei. Amenințarea Rusiei către NATO, în special pe flancurile sudic și estic, a crescut. Am avut dreptate la Summitul NATO din 2014 să ajungem la un acord să creăm o forță de reacție ce azi este realitate”, a afirmat oficialul.

Fallon a vorbit despre implicarea militară a Marii Britanii în contextul NATO. 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
A avut un ciob de sticlă înfipt în ficat, timp de nouă ani. Cum a supraviețuit
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Primăria Capitalei a consolidat o singură clădire cu risc seismic în ultimii 3 ani. Nicușor Dan anunță măsuri suplimentare de evaluare
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!