„Nu văd de ce ar trebui să crească preţurile la raft. Preţul utilităţilor eu îl văd că este în continuă scădere, preţul energiei electrice şi al gazelor naturale este în scădere. Nu văd de ce preţul alimentelor la raft sau preţurile bunurilor de larg consum să fie în creştere. Eu cred, din contră, că putem asista la ieftiniri tocmai pentru faptul că lumea consumă mai puţin, iar oferta este mai mare decât cererea. Este o regulă firească de piaţă: când oferta este mai mare decât cererea, preţurile să fie sub control, ba mai mult, să scadă. Eu cred că apetitul pentru consum al românilor va fi într-o perioadă de timp, pe termen scurt, uşor limitat. Şi asta nu cred că va pune o presiune pe preţ ca să crească”, a afirmat Virgil Popescu, la Realitatea Plus.
Citește și: CREŞTEREA PENSIILOR în etape. Planul de ultimă oră al guvernului Orban
În ceea ce priveşte preţul măştilor, acesta a explicat că „a fost o perioadă de speculaţie la început”.
„Cererea a fost mai mare decât oferta şi, atunci, cei care aveau măşti la dispoziţie le-au vândut la preţuri foarte mari, dar eu cred că, în momentul de faţă, lucrurile s-au reglat”, a mai spus ministrul Economiei.
Acesta a subliniat că oferta a ajuns la nivelul cererii, odată cu pornirea producţiei interne.
„Avem mai mulţi producători români, cred că vreo patru sau cinci care şi-au instalat deja echipamente automate – şi aici vorbesc de echipamente profesionale care produc sute de mii de măşti pe zi. Odată cu instalarea acestor capabilităţi de producţie interne şi cu importurile care au venit în continuare, cred că oferta va fi mai mare decât cererea şi nu vom avea probleme cu aprovizionarea de măşti”, a mai spus Virgil Popescu.