Şimon a anunţat, în cadrul discuţiilor, că întregul pachet legislativ privind reglementarea sistemului de redevenţe al concesiunilor resurselor minerale, petroliere şi hidrominerale va fi revizuit şi va fi votat în Parlament în luna februarie a anului viitor.
”Nu există o regulă (legată de creşterea sau scăderea redevenţelor – n.r.), trebuie să facem un studiu aprofundat pentru a fi corect cu noi şi cu mediul de afaceri. Vom stabili redevenţe în aşa fel încât nici statul să nu fie jecmănit, dar nici să terminăm mediul de afaceri. Avem nevoie de investitori în ţara asta”, a afirmat Şimon.
El a atras atenţia că o redevenţă este mai mică decât ar câştiga statul din taxe şi impozite, în cazul în care mediul de afaceri se dezvoltă.
”Chiar daca statul va percepe această redevenţă, ea este mult mai mică decăt ar putea câştiga statul roman prin impozite şi taxe atunci cand mediul de afaceri se dezvoltă. Asta e idea redevenţei în general, şi pentru ape geotermale şi pentru ţiţei şi pentru gaze. Este un principiu economic normal şi de bun simţ, ca statul să ajute mediul de afaceri”, a afirmat Şimon.