Ministrul Educaţiei a dat, din nou, asigurări părinţilor şi elevilor că vor exista manuale la începutul anului şcolar, precizând că procedurile de achiziţionare sunt în curs. Liviu Pop a explicat că în ultimii cinci ani, mai puţin de 5 % din totalul banilor destinaţi achiziţiei de manuale au ajuns la regia de stat care ar trebui să le editeze, „Editura Didactică şi Pedagogică”. Astfel, ministrul a demis consiliul de administraţie al instituţiei.
„Licitaţia este în curs. Consiliul de soluţionare a contestaţiilor ne-a dat un prim răspuns la câteva contestaţii, urmează şi alte răspunsuri. (..) Am analizat ce s-a întâmplat în ultimii cinci ani în această achiziţie de manuale. În cei cinci ani am plătit peste 142 milioane pentru manuale în învăţământul preuniversitar. Editura didactică şi pedagocică a accesat mai puţin de 5 % din aceşti bani. Am revocat consiliu de administraţie şi vom avea un nou director general la Editura Didactică şi Pedagocică”, a declarat Liviu Pop.
Regia Autonomă „Editura Didactică şi Pedagogică” are ca obiect de activitate editarea de: manuale şcolare pentru învăţământul primar, gimnazial, postliceal şi universitar, în limba română şi în limbile minorităţilor naţionale, de lucrări pentru învăţământul preşcolar; manuale pentru şcoli profesionale şi de maiştri; tratate, lucrări de metodică şi de pedagogie; lucrări în sprijinul învăţământului pentru perfecţionarea profesorilor şi pentru activităţi individuale ale elevilor şi studenţilor, originale şi traduceri din alte limbi; materiale grafice în domeniul mijloacelor de învăţământ, precum şi alte lucrări necesare învăţământului.